1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım” devam
“Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım” devam

“Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım” devam

LBT’nin “Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım” oyunu sürüyor

A+A-

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun yeni oyunu “Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım” seyircinin büyük beğeni ve ilgisiyle her Cuma sahnelenmeye devam edecek. Geçtiğimiz hafta oyunu yöneten ve oynayan sanatçı Yaşar Ersoy’un ani rahatsızlığı nedeniyle oyuna bir hafta ara verilmek zorunda kalındı. 18 Nisan Cuma akşamından itibaren oyun, her Cuma saat 20.00 de gösterime devam edecektir.  Bilet alan seyircilerimizin Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’na müracaat ederek yeniden yerlerini düzenleyebilecekleri açıklandı.

Faize Özdemirciler’in şiirlerinden Yaşar Ersoy’un oyunlaştırıp, yönettiği ve oynadığı, müziğini Ersen Sururi’nin yaptığı oyunda, Kıbrıs’ın son 60 yıllık tarihinde yaşananlarla bir yüzleşmeyi, itirafı ve sorgulamayı içermektedir. Çözüm ve barış arayışlarının arttığı bu dönemde her Kıbrıslının izlemesi gereken oyunda dünümüze, bugünümüze ve geleceğimize dair çok şey anlatılmakta olduğu belirtilmektedir.

Kıbrıs Türk ÖğretmenlerSendikası (KTÖS), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Kıbrıs Türk Amme Memurlar Sendikası (KTAMS), Kooperatif Çalışanları Sendikası (KOOP-SEN) ve Belediye Emekçileri Sendikası’nın (BES) desteği ve sponsorluğuyla gerçekleşen ve seyircinin soluksuz izleyip ayakta alkışlanan “Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım” oyunu, her Cuma saat 20.00 de Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nda perdelerini açmaya devam edecek. Detaylı bilgi ve iletişim için 22 78 782

Bu haber toplam 1398 defa okunmuştur