1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Kalkanlı’da festival coşkusu
Kalkanlı’da festival coşkusu

Kalkanlı’da festival coşkusu

3‘üncü Kalkanlı Çakisdez Festivali’nin açılışı, Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’in de katıldığı törenle yapıldı.

A+A-

3‘üncü Kalkanlı Çakisdez Festivali’nin açılışı, Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’in de katıldığı törenle yapıldı.
Kalkanlı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Kalkanlı Anıt Zeytin Ağaçları Koruma Birliği işbirliğinde, çakisdez kültürünün devamı ve anıt zeytin ağaçları konusunda bilinç yaratmak maksadıyla düzenlenen festival üç gün sürecek.
Festivalin açılışına Siber’in yanında, bazı milletvekilleri, Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur ve diğer bazı yetkililer de katıldı.

Marka haline getirilmeli
Meclis Başkanı Sibel Siber festivalin açılışında yaptığı konuşmada, çakisdezin Kalkanlı ile özdeşleştirilerek bir marka haline getirilmesi için çalışılması gerektiğini vurguladı ve festivalin organizasyonunda katkı koyan tüm kesimlere teşekkür etti.

“Önemli bir fırsat”
Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca ise, KKTC’de yaptıkları yatırımlarla oluşturduklarını belirttiği katma değerlerin halkla paylaşılmasında festivallerin önemli fırsat olduğunu kaydetti.
Karaatmaca, Festivalde sergilenen çakisdez gibi gıda ve el işi ürünlerinin pazarlanması için oluşturulan sanal Pazar yeri www.bandabuliyam.com hakkında da bilgi verdi.

Geleceğe köprü
Kalkanlı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muzaffer Sevim, açılışta yaptığı konuşmada, amaçlarının “geçmişten geleceğe köprü kurmak” olduğunu ifade etti.
Kalkanlı Anıt Zeytin Ağaçları Koruma Birliği Başkanı Osman Kaş ise, çalışmalarında çakisdezin ve anıt zeytin ağaçlarının Kalkanlı için önemini vurguladı.

Bu haber toplam 1620 defa okunmuştur