1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. İskele Festivali cuma günü başlıyor...
İskele Festivali cuma günü başlıyor...

İskele Festivali cuma günü başlıyor...

İskele Belediye Başkanı Sadıkoğlu festivalle ilgili basın toplantısı düzenledi

A+A-

 

48. Geleneksel İskele Festivali, Cuma günü başlıyor.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nde İskele Festivali ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısına, Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün, 33. Yılın Genç Kızı Genç Erkeği Yarışması Organizatörü Bülent Günkut, Kuzey Kıbrıs Turing Otomobil Federasyonu Başkanı Hüseyin Andaç, Larnakalılar Derneği Başkanı Göksel Saydam, 21. Uluslararası Halk Dansları Festivali Koordinatörü Özlem Kadirağa ve İskele Belediyesi Spor Kulübü Antrenörü Şevki Pırlanta da katıldı.

Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün önceki yıllarda festival kapsamında gerçekleşen Karadeniz geceleri gibi bu yıl da görkemli bir gece yaşanacağına inandığını belirtti.

33. Yılın Genç Kızı Genç Erkeği Yarışması Organizatörü Bülent Günkut ise, Havadis Gazetesi işbirliğinde düzenlenecek güzellik yarışmasının iç turizm için önemli bir etkinlik olduğunu dile getirdi.

21. Uluslararası Halk Dansları Festivali Koordinatörü Özlem Kadirağa ülke kültürünü yaşatmak ve tanıtmak için düzenledikleri halk dansları festivalinin amacına ulaştığını anlattı.

Etkinlikte konuşan Kuzey Kıbrıs Turing Otomobil Federasyonu Başkanı Hüseyin Andaç ise festival kapsamında düzenlenen yarışa büyük ilgi gösterildiğini dile getirerek, gençlere yollarda değil pistte yarışma çağrısı yaptı.

Larnakalılar Derneği Başkanı Göksel Saydam etkinlikte yaptığı konuşmada, İskele Festivali’nin köklü bir etkinlik olduğunu anlatarak, anılarını paylaştı.

İskele Belediyesi Spor Kulübü Antrenörü Şevki Pırlanta da yaptığı konuşmada, Spor Kulübü hakkında bilgi vererek, kendilerine spor yapma olanağı sağlayan Belediye Başkanı Sadıkoğlu’na teşekkür etti.

SADIKOĞLU: “HAKLI HEYECAN VE GURUR TAŞIYORUZ”

Sadıkoğlu ise, “Adanın en köklü, uluslararası arenada kendisine yer bulmuş ve kendini ispatlamış en kapsamlı festivali olan İskele Festivali’nin 48.’sini gerçekleştirmenin haklı heyecan ve gururunu taşıyoruz” dedi.

Sadıkoğlu, 48 yıl önce Larnaka Deniz Panayırı olarak başlayan ve 1974 sonrası İskelemize taşınan Festivalin, 7’den 70’e herkes tarafından, gerek ülke genelinde gerekse farklı ülkelerde heyecanla beklenen bir festivale dönüştüğünü söyledi.

1-10 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin açılış gecesine Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da katılacağını dile getiren Sadıkoğlu, bu yılki festivalde Türkiye’den ses sanatçılarının da yer alacağını kaydetti.

ETKİNLİKLER...

Festival kapsamında bu yıl 33’üncüsü gerçekleştirilecek olan “Yılın Genç Kızı ve Genç Erkeği Yarışması” ile toplamda 6 ülkeden ekiplerin katılacağı “21. Uluslararası İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali” düzenlenecek.

KKTC Turing Otomobil kurumunun düzenlediği otomobil rallisi ve Benon Dervişler Bisiklet yarışına yer verilecek festivalde, “Larnakalılar Gecesi” ve “Karadenizliler Gecesi” gibi etkinlikler yanında çeşitli turnuva ve yarışmalar da gerçekleştirilecek.

(tak)

Bu haber toplam 1931 defa okunmuştur