1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. İki toplumlu “Here Comes the Brides” gelinlik defilesi
İki toplumlu “Here Comes the Brides” gelinlik defilesi

İki toplumlu “Here Comes the Brides” gelinlik defilesi

Sergi ve defile, Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı ve Nikos Anastasiades’in eşi Andri Anastasiadis himayelerinde gerçekleşti

A+A-

Kıbrıs’a özgü son iki yüzyıllık gelin giysilerinden oluşan defile düzenlendi. 15 Ekim’de Kostas & Rita Severis Vakfı Görsel Sanatlar ve Araştırma Merkezi (CVAR) binasında “Here Comes the Brides” isimli etkinlik düzenlendi. Kıbrıs’ta 1850 yılından günümüze kadar kullanılan gelinlikerimizi konu eden etkinliği “Kıbrıs Bankası Kültürel Kuruluşu ile CVAR birlikte hayata geçirdi.

Sergi ve defile, Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı ve Nikos Anastasiades’in eşi Andri Anastasiadis himayelerinde gerçekleşti.

Defile gelin giysilerinin tarihi gelişimini, geçirdiği evrimi tasvir etti. Böylece Kıbrıs’ın son iki yüzyıllık gelin giysileri tarih ve kültürünü daha iyi anlama olanağı sağladı.                                                                                                                  

Kıbrıs’ta Kıbrıslı Türk, Kıbrıslı Rum ve Maronit geleneklerine göre kullanılan nişan, nedime, gelin ve damat giysileri defilesine 17 Kıbrıslı Türk manken de katıldı.  Yoğun katılımla gerçekleşen geceye ilgi büyük oldu.

Mustafa ERKAN'in defile fotoğrafları için TIKLAYINIZ

 

Bu haber toplam 2134 defa okunmuştur