1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Girne Belediyesi Öykü Yarışması sonuçları açıklandı
Girne Belediyesi Öykü Yarışması sonuçları açıklandı

Girne Belediyesi Öykü Yarışması sonuçları açıklandı

Girne Belediyesi’nin üç kategoride gerçekleştirdiği “Hayalimdeki Girne” konulu öykü yarışmasının sonuçları belli oldu.

A+A-

Girne Belediyesi’nin düzenlediği “Hayalimdeki Girne” konulu öykü yarışmasının sonuçları açıklandı. Girne Belediyesi'nden verilen bilgide, I. Kategori (9-10-11 yaş grubu) birincisi Ecem Başaraner (Lapta İlkokulu), ikincisi Şanel Çelik (Karaoğlanoğlu İlkokulu), üçüncüsü Tülin Kartal (Karaoğlanoğlu İlkokulu); II. Kategori (12-13-14 yaş grubu) birincisi Nil Sena Kocaoğlu (English School of Kyrenia), ikincisi Deniz Ömer (English School of Kyrenia), üçüncüsü Zarif Alioğlu (Şht. Hüseyin Ruso); III. Kategori (15-16-17 yaş grubu) birincisi Darem Kadiroğulları (English School of Kyrenia), ikincisi Azra Say Ötün (English School of Kyrenia), üçüncüsü Salih Çanlar ( 19 Mayıs TMK) oldu.

Yapılan açıklamada, yarışmayı kazananların ödüllerini 25 Mayıs 2016 saat 18:00 Leymosun Kültürevi’nde düzenlenecek bir törenle verileceği belirtildi. Ödüllerin, birincilere 500 TL, ikincilere 400 TL, üçüncülere 300 TL olduğu kaydedildi.

Güngördü katılan çocuk ve gençleri tebrik etti

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, hayallerindeki kenti kaleme alan çocuk ve gençleri tebrik etti. Güngördü, öğrencilere düşünce ve gözlemlerini kaleme aldıkları ve daha güzel bir kent için ortak akla katıldıkları, öğretmen ve velilere de onları yazmaya teşvik ettiği için teşekkür etti.  Güngördü, “Düşünen, eleştiren, sorgulayan bireylerin yaşanabilir bir çevre, barış içinde bir dünya ve sevgi dolu bir insanlığa katkısı büyük olacaktır” dedi.

Öykü yarışması jürisinde,  Fatoş Avcısoyu Ruso (Şair- Eğitimci), Ceyhan Özyıldız (Öykü yazarı-Fotoğraf sanatçısı), Mehmet Kansu (Eğitimci-Şair- Öykü yazarı), Dervişe Güneyyeli Kutlu ( Öykü yazarı- Şair), İsmihan Yorgancı (Oyun yazarı- Dramaturg), Misli Kadıoğlu ( Gazeteci- Girne Belediyesi Basın) yer aldı.

Bu haber toplam 1704 defa okunmuştur