1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Genç Sanatçılar Resim Yarışması 2015”
“Genç Sanatçılar Resim Yarışması 2015”

“Genç Sanatçılar Resim Yarışması 2015”

“Genç Sanatçılar Resim Yarışması 2015”e başvuru kabulü başladı

A+A-

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Genç Sanatçılar Resim Yarışması”na başvuru kabulü başladı. Yarışmaya 11 Mayıs Pazartesi günü mesai bitimine kadar Atatürk Kültür Merkezi’nde başvuru kabul edilecek.

Kültür Dairesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarışmaya Seçici Kurul Üyeleri ve üyelerin birinci derece yakınları dışında, 1 Ocak 1980 ve 31 Aralık 1999 tarihleri içerisinde doğan tüm ressam ve resim sanatına ilgi duyan KKTC vatandaşları katılabilecek.

KATILIM ŞARTLARI ŞARTNAMEDE

“Genç Sanatçılar Resim Yarışması 2015”in şartnamesi; Kültür Dairesi’nin www.kultur.gov.ct.tr adresli web sitesinden, @KKTC_Kultur adresiyle Twitter ve KKTC Kültür Dairesi adresiyle Facebook’tan, Kültür Dairesi ve Atatürk Kültür Merkezi’nden de alınabiliyor.

Kültür Dairesi’nin mail listesine de gönderilecek şartname, guzelsanatlar.kultur@gov.ct.tr adresine e-posta gönderilerek de talep edilebiliyor.

Katılım detayları şartnamede belirtilen yarışmaya, sergilemeye hazır ve sanatçısı tarafından imzalanmış olarak verilecek eserlerin, “alındı belgesi” karşılığında Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’ne teslim edilmesi gerekiyor.

Teslim edilecek eserin arka yüzüne, katılımcının adı, soyadı, doğum yeri ve tarihi, mobil ve sabit telefon numaraları ile e-mail adresi, eserin ismi, tekniği, ölçüleri ve TL olarak fiyatının belirtileceği bir etiket yapıştırılması gerektiği belirtildi.

Başvurular esnasında, yarışmaya verilecek eserlerin yüksek çözünürlükte çekilmiş fotoğrafları ile katılımcının tarih ve olay esasına dayanan yarım A4 sayfasını geçmeyecek kısa özgeçmişinin kaydedildiği CD eşliğinde teslim edilecek.

“AMAÇ TEŞVİK”

Bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilecek yarışma, anlayış ve eğitim ayrımı gözetmeksizin; genç kuşak ressamların özendirilmesi, yeni değerlerin saptanması, bu alanda eser üreten genç sanatçıların çalışmalarının bir arada sergilenmesi ve başarılı ressamların ödüllendirilerek teşvik edilmesi amacıyla düzenleniyor.

Yarışmacıların en az üç, en çok beş eserle katılabileceği “Genç Sanatçılar Resim Yarışması 2015”e, son iki yıl içerisinde üretilmiş, daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış ve sergilenmemiş eserler kabul ediliyor.

Yarışmaya eser verecek sanatçılar, kendi anlatım biçimlerine uygun her türlü teknik ve malzemeyi kullanmakta serbest olacak.

Önümüzdeki günlerde belirlenecek Yarışma Seçici Kurulu’nun saptayacağı yöntemle değerlendirilecek eserlerin, başarı ödülüne aday olabilmesi için, eser sahibi sanatçının yarışmada en az 2 eserinin sergileme almış olması şartı aranıyor.

“UMUT VADEDEN GENÇ SANATÇI ÖDÜLÜ İLK KEZ VERİLECEK”

Yarışmada bu yıl ilk kez “Umut Vadeden Genç Sanatçı” ödülü de verilecek. Bu ödülün verilmesinde, sanatçının en az iki eserinin sergilenmesi şartı aranmayacak.

Ödüllerin tümünü veya bir kısmını dağıtıp dağıtmamakta serbest olan seçici kurul, yarışmada sergilenmeye değer bulacağı eserler içerisinden üç esere, derecelendirme yapılmaksızın başarı ödülü verecek.

Başarı ödülü almaya hak kazanacak eserlerin her birine bin 500 TL’lik para ödülü ile plaket verilecek. Seçici kurulun teşvik amacıyla bu yıl ilk kez belirleyeceği umut vadeden genç sanatçıya da plaket verilecek. Genç Sanatçılar Resim Yarışması 2015 Sergisi’nin tarihi ise önümüzdeki günlerde açıklanacak.

(tak)

Bu haber toplam 1801 defa okunmuştur