1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Geçitkale’de festival günleri
Geçitkale’de festival günleri

Geçitkale’de festival günleri

6 Eylül’e kadar devam edecek Geçitkale 2’nci Kültür ve Sanat Festivali’nde Kuzey Kıbrıs Turkcell’in “Sanat Engel Tanımaz” sergisi önemli bir farkındalık yarattı

A+A-

Geçitkale Belediyesi’nin, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in iletişim sponsorluğunda düzenlediği Geçitkale 2’nci Kültür ve Sanat Festivali yoğun ilgiyle başladı.

6 Eylül’e kadar devam edecek festivalde, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ‘Engelsiz Yaşam Projeleri’ odağında hazırladığı “Sanat Engel Tanımaz” sergisi, önemli bir farkındalık yarattı.
Festival, köy meydanında yer alan kortej yürüyüşüyle başladı. Kortejde Kuzey Kıbrıs Turkcell’in sevilen maskotu “Cello” da yer aldı, çocuklar ve katılımcılarla fotoğraflar çektirdi.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr. Sibel Siber, Turizm Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu, İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar, Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış ve yoğun bir kalabalığın yer aldığı festival renkli görüntülere sahne oldu.

Emir Hüseyin anısına sergi
Geçitkale Belediyesi 2’nci Kültür ve Sanat Festivali’nde Sevcan Çerkez’in heykel, Yıltan Taşçı’nın resim ve Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği’nin karikatür sergisi yer alırken, “Eril Cambaz ve Akustik Kelimeler” de konser verdi.
Kuzey Kıbrıs Turkcell, “ Sanat Engel Tanımaz” isimli fotoğraf sergisini Geçitkale’nin unutulmaz isimlerinden Hüseyin Ersözler (Emir Hüseyin) anısına izlenime sundu.
Pek çok projeyle engellilere destek olmaya çalışan Kuzey Kıbrıs Turkcell’in sergisi, Geçitkale Festivali’nde de büyük ilgi gördü.
Festivalin açılış gecesine katılan yüzlerce kişinin yanı sıra devlet ve hükümet yetkilileri de sergiyi gezdi.

Konserlerle devam ediyor
Geçitkale Belediyesi 2’nci Kültür ve Sanat Festivali’nde 01 Eylül akşamı 22.30’da “Semiha Yankı” konseri, 2 Eylül akşamı Lirik Şiir Grubu’nun “Bizim Şiirlerimiz Bizim Şarkılarımız” ve 3 Eylül akşamı Doğan Baybora konseri ile devam edecek festivalde, 4 Eylül akşamı Simologrus, 5 Eylül akşamı da “Grup Praksis” hayranları ile buluşacak.
Geçitkale Belediyesi 2’nci Kültür ve Sanat Festivali, “Light in Babylon” grubunun 6 Eylül akşamı saat 22.00’deki konseri ile son bulacak.

Bu haber toplam 1652 defa okunmuştur