1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. GAÜ’de opera coşkusu
GAÜ’de opera coşkusu

GAÜ’de opera coşkusu

Türk Dünyası Opera Yıldızları sahne aldı.

A+A-

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreterliği ve Girne Amerikan Üniversitesi ortak girişimi ile GAÜ Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de Türk Dünyası Opera Yıldızları sahne aldı.

GAÜ Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de gerçekleşen konsere, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr. Sibel Siber, Cumhuriyet Meclis Başkan Yardımcısı Ünal Üstel, Vakıflar Dairesi Yönetim Kurulu Başkanı Rauf Ersenal, Girne Kaymakamı Mehmet Enverdi, GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal ve Eşi Sevim Erdal, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcıları Cemile Esenyel ve Olgun Üstün’nün katılımı ile gerçekleşti. Konser öncesinde TÜRKSOY Genel Sekreteri Prof. Dr. Düsen Kaseinov GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal ve GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’a TÜRKSOY’un motifleriyle süslenmiş teşekkür plaketni takdim ederken  Akpınar’da Kaseinov’a katılımlarından dolayı teşekkür plaketi ve GAÜ Onur Madalyasını takdim etti.

Türk dünyasında müzik dalında ülkelerini temsil yeteneğine sahip çok değerli sanatçıların seslendirdiği eserlerden oluşan TÜRKSOY Opera günleri, yoğun katılımın yanında Devlet yetkililerinin de katılımıyla GAÜ Uluslararası Spectrum Kongre Merkezinde gerçekleşti. Konserin sonunda sanatcılara teşekkür plaketlerini Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr. Sibel Siber, Cumhuriyet Meclis Başkan Yardımcısı Ünal Üstel, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ve TÜRKSOY Genel Sekreteri Prof. Dr. Düsen Kaseinov ve Sevim Erdal taktim ederken, Konukların yoğun alkışları eşliğinde gerçekleşen Opera’nın sonunda konuklar ve sanatçılar hatıra fotoğrafları çekildi.

Bu haber toplam 2268 defa okunmuştur