1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Folk-Der'den bir ilk!
Folk-Derden bir ilk!

Folk-Der'den bir ilk!

Lefkoşa Folklor Derneği (Folk-Der) dün akşam ILGA EUROPE’un davetlisi olarak Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanlık Sarayı'nda gösteri sundu

A+A-

 

YENİDÜZEN

Kıbrıs’ın kuzeyinden bir grup ilk kez Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanlık Sarayı'nda gösteri sundu, 50 faklı ülkeden çok sayıda davetli gökkuşağını Lefkoşa'ya çizdi. Lefkoşa Folklor Derneği'nin, Kıbrıs halk danslarını sahnelediği gösterisi büyük beğeni topladı. Yüzlerce kişi gösteriyi hayranlıkla izledi, danslara eşlik etti; Feslikan şarkısıyla sahneyi doldurdu.

Uluslararası Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İnterseks Derneği'nin (ILGA) Avrupa bölgesi olan ILGA-Avrupa'nıın 20. Yıllık Avrupa LGBTI Konferansı dün Lefkoşa'nın güneyinde başladı. Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis'in İrlanda'da bulunması nedeniyle konferansın açılış konuşmalarını Anastasiadis'i temsilen Kıbrıslı Rum İçişleri Bakanı Kostakis Hasikos ile Lefkoşa Rum Belediye Başkanı Konstantinos Yorgacis yaptı.

50 ülkeden yüzlerce delegenin katıldığı konferansın ilk gecesinde, Başkanlık Sarayı bahçesinde resepsiyon verildi. Etkinlikte orkestranın dinletisinin ardından Kıbrıs'ın kuzeyinden Lefkoşa Folklor Derneği (Folk-Der) ekibi gösteri sundu. Folk-Der dansçılarının 8 bardakla, orakla ve elekle sunduğu oyunlar, konuklardan büyük ilgi gördü. 

Gösteri sırasında dansçıların başına bardakları izleyenler de taktı. Gösterinin sonunda ise danslara izleyenler de katıldı ve "Feslikan" şarkısı eşliğinde oynadı.  22 Ekim'e kadar sürecek 20. Avrupa LGBTI Konferansı "power to the people" temasıyla düzenleniyor.

Bu haber toplam 3944 defa okunmuştur