1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. FOGEM'e bağlı iki grup Türkiye’de festivallere katılıyor
FOGEMe bağlı iki grup Türkiye’de festivallere katılıyor

FOGEM'e bağlı iki grup Türkiye’de festivallere katılıyor

FOGEM bağlı iki çocuk grubu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde Çorlu ve Antalya’da düzenlenen festivallerde Kuzey Kıbrıs’ı temsil ediyor.

A+A-

 

Lefkoşa Folklor ve Gençlik Merkezi Derneği'ne (FOGEM) bağlı iki çocuk grubu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde Çorlu ve Antalya’da düzenlenen festivallerde Kuzey Kıbrıs’ı temsil ediyor.

Dernek Başkanı Salahi Döşemeci’nin yaptığı açıklamaya göre, CIOFF bünyesinde Çorlu Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Çocuk Festivali, bu sene dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilere ev sahipliği yapıyor.

Festivalde Arnavutluk, Arjantin, Endonezya, Kırgızistan, Makedonya, Meksika, Polonya, Rusya, Slovakya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gruplar yer alacak.

Diğer grup FOMGED Gençlik Kulübü'nün düzenlediği 16'ncı Uluslararası Antalya Çocuk Festivali’nde Çin, Macaristan, İspanya, Bosna Hersek, Romanya, Gürcistan, Litvanya, Estonya, Bulgaristan, Kırgızistan, Azerbaycan, Kazakistan, Letonya, Slovakya ve Rusya Federasyonu ile birlikte yerini alıyor.

Festival bu yıl 18-24 Nisan günleri arasında yapılıyor.

(tak)

Bu haber toplam 1389 defa okunmuştur