1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Fikret Demirağ şiirlerle anıldı
Fikret Demirağ şiirlerle anıldı

Fikret Demirağ şiirlerle anıldı

Şair Fikret Demirağ’ın, ölümünün 6’ncı yılında bir dizi etkinlik düzenlendi

A+A-

Şair Fikret Demirağ, altıncı ölüm yıldönümünde bir dizi etkinlikle anıldı. İlk etkinlik Sanatçı ve Yazarlar Birliği’nin organizasyonuyla Lefkoşa’daki mezarı başında anma etkinliği gerçekleşti. Anma etkinliğine ailesi yanında çok sayıda sanatçı katıldı.

Etkinlikte konuşan şair Neşe Yaşın, “Fikret Demirağ'a bu sene bir müjde ile gelmeyi istiyorduk, ancak ne yazık ki liderler yine anlaşamadı. O yüzden Fikret Demirağ'ın barışı yazdığı kitaplarını, liderlere takdim etmek istiyoruz” dedi.
Yaşın’ın konuşmasının ardından ailesi ve sanatçı dostları tarafından Demirağ'ın kabrinin yanına yasemin ekildi.

 

Büstü açıldı

Fikret Demirağ’u anma etkinlikleri Serdarlı'da devam etti.
Serdarlı Kültür ve Sanat Evi'nde düzenlenen anma etkinliklerinde konuşan Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı, Fikret Demirağ'ın şiirlerinin onlarca dile çevrildiğini ve Kıbrıs kültürünü dünyaya tanıttığını söyledi.
Kıbrıs Edebiyat Derneği adına konuşan yönetim kurulu üyesi Cemay Onalt Müezzin ise Demirağ'ın edebi kişiliğinden bahsetti ve onun bir şiirini seslendirdi.
Konuşmaların ardından Lirik Şiir Grubu, Demirağ’ın şiirlerinden oluşan bir dinleti sundu.
Serdarlı'daki anma etkinliği heykeltıraş Sevcan Çerkez tarafından yapılan Fikret Demirağ büstünün açılmasıyla sona erdi.

Lefke’de Demirağ şiirleri…

Sanatçı ve yazarların oluşturduğu Şiir Otobüsü de pazar günü, Lefke'ye giderek Fikret Demirağ’ı çeşitli etkinliklerle andı, şiir dinletileri gerçekleştirildi.

Bu haber toplam 2218 defa okunmuştur