1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Erol’un ‘Arada Kalan Yıllar’ Berlin Fotoğraf Bienali'nde sergilendi
 Erol’un ‘Arada Kalan Yıllar’ Berlin Fotoğraf Bienalinde sergilendi

Erol’un ‘Arada Kalan Yıllar’ Berlin Fotoğraf Bienali'nde sergilendi

Kıbrıslı fotoğraf sanatçısı Tijen Erol’un ‘Arada Kalan Yıllar’ isimli çalışması, 4. Berlin Sanat ve Belgesel Fotoğraf Bienali’nde sergilendi.

A+A-

 

Kıbrıslı fotoğraf sanatçısı Tijen Erol’un ‘Arada Kalan Yıllar’ isimli çalışması, 4. Berlin Sanat ve Belgesel Fotoğraf Bienali’nde sergilendi. Erol, her yıl uluslararası düzeyde, Julia Margaret Cameron anısına kadın fotoğrafçılara yönelik olarak düzenlenen ve Jill Greenberg’in jüri üyeliği yaptığı 7. Julia Margaret Cameron Award yarışmasında gösterdiği başarıdan dolayı, 6-30 Ekim 2016’da Berlin’de düzenlenen ve Avrupa’nın en büyük fotoğraf etkinliği olan 4. Berlin Fine Art and Documentary Fotoğraf Bienali’ne davet edildi. Erol, sokak, nü, görünmeyen kadınlar ve insan, kültür ve günlük yaşam konularında başarılı bulundu ve dört eseri Bienal’de sergilendi. Erol’un daha önce Moskova’da ödül almış olan ve İstanbul Belgesel Fotoğraf günlerinde gösterilen ve Auschwitz’de tüm yakınlarını kaybetmiş Yahudi bir kadının hayatını konu alan belgesel çalışması ‘Arada Kalan Yıllar’ ise yine Bienal programı çerçevesinde Holocaust kurbanlarına adanan özel bölümde gösterilecek. 6 Ekim’de sanatçılara ve konuklarına özel olarak açılışı yapılan Bienal’de ayrıca Steve McCurry kırk yılı kapsayan çalışmalarından örneklerle ve Yusuke Susuki ise mültecileri konu alan çalışmaları ile Bienalin özel davetlisi olarak sergide yer aldı. 

51 ÜLKEDEN 203 FOTOĞRAFÇI KATILDI

7. Julia Margaret Cameron Award yarışmasına 51 ülkeden bin 203 fotoğrafçı 6 bin 804 fotoğrafla katılmıştı. Yarışmanın sonucunda 1203 fotoğrafçıdan 91 fotografçı başarılı bulunup Bienal’e davet edilmişti. 19. yüzyılın en önemli ve en yenilikçi fotoğrafçılarından birisi sayılan İngiliz kadın fotoğrafçı Julia Margaret Cameron anısına World Photography Gala Awards tarafından organize edilen ve tüm dünyada kadın fotoğrafçıların katılımı ile gerçekleştirilen yarışmanın yedincisi geçtiğimiz yıl düzenlenmişti. Yarışma sonucunda başarılı bulunan kadın fotoğrafçıların eserleri, Ekim ayında Berlin’de düzenlenen Bienal’de, 27 bin ayak kare büyüklüğündeki ve savaş öncesi Hotel Roma adı ile otel olarak kullanılan ve restore edilip sergi salonuna dönüştürülen PalazzoItalia’da sergilendi. Bianel’de ayrıca yine World Photography Gala Awards tarafından organize edilen Pollux Awards, Primary Colors Competition, Charles Dogdson Black and White Award ve Jacob Riis Editorial Award yarışmalarında da başarılı bulunan fotoğrafçıların eserleri sergilendi.

Bu haber toplam 3311 defa okunmuştur