1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Demirağ'ın kitabı tanıtılacak
Demirağın kitabı tanıtılacak

Demirağ'ın kitabı tanıtılacak

Khora Yayınlarından geçtiğimiz ay çıkan “Tanrı Müziği Bir Sessizlikte” adlı şiir kitabının tanıtımı Lefkoşa Khora Kitap Cafe’de gerçekleşiyor.

A+A-

Khora Yayınlarından geçtiğimiz ay çıkan “Tanrı Müziği Bir Sessizlikte” adlı şiir kitabının tanıtımı Lefkoşa Khora Kitap Cafe’de gerçekleşiyor.

28 Kasım Cumartesi günü saat 11.00’de başlayacak olan etkinlikte, kitabı yayına hazırlayan şair ve yazar Tamer Öncül, “Kıbrıslı Türk Şiirinde Fikret Demirağ’ın Yeri” konulu bir sunum yapacak. Ayrıca Türkiye Yazarlar
Sendikası’ndan şair Âba Müslim Çelik de söyleşiye konuk olarak katılacak.

Tamer Öncül’ün önsözüyle 49 seçme şiir

İlk kitabını 1960 yılında yayımlayan Demirağ, o yıllarda Kıbrıs’ta egemen olan resmi/şoven manzumeci “şiir” anlayışına bir karşı çıkışı temsil eder. Zamanla, kendine özgü tematik ve biçimsel tarzını geliştiren şair, Tamer Öncül’ün önsözde de belirttiği gibi “Evrensel temalara açılan şiir kalıplarını toplumcu bir anlayışla yoğurarak daha özgün bir poetikaya yönelir. Kendi coğrafyasına ayaklarını daha sağlam basan; acıları büyük, umutları küçük adasının kültürü-tarihidir artık kendini dayatan... Acılı Bir Yurt İçin dizisiyle doruk noktasına ulaşan bu şiir çağlayanı, Türkçe yazılan şiir coğrafyasında, yıllarca göz ardı edilen Fikret Demirağ şiirinin hak ettiği ilgiyi görmesini sağlaması açısından olduğu kadar; bir kültürün şiirsel anlamda arkeolojik kazısını yapması nedeniyle de dikkate değerdir.”

Fikret Demirağ’ın ölümünden sonra yayınlanan ikinci kitabı olan “Tanrı Müziği Bir Sessizlikte”, Demirağ’ın yakın dostu olan tercüman ve şair Hasan Kahya tarafından İngilizce’ye çevrilerek iki dilli olarak yayınlandı. Şairin olgunluk dönemine denk düşen şiirlerinden oluşan kitapta 49 seçme şiir yer alıyor.
Şiire adanmış bir ömür

1960 yılından yaşamının sonuna kadar onlarca kitabı yayımlanan Demirağ’ın başlıca eserleri, “Ötme Keklik Ölürüm”, “Dinle Şarkımı”, “Akdenizli Şiirler ve Şarkı Sözleri”, “Rüzgarda Ozan Türküleri”, “Limnidi Ateşinden Bugüne”, “Hüzün Ana”, “Şiirin Vaktine Mezmur” ve “Eros’un Oku” olarak sayılabilir.
Etkinliğe tüm şiir severler davetli
28 Kasım Cumartesi günü saat 11.00’de Lefkoşa Khora Kitap Cafe’de yer alacak olan etkinliğe tüm edebiyat severler ve basın mensupları davetlidir.

“Tanrı Müziği Bir Sessizlikte” adlı eser; Lefkoşa Ledra Palace ışıkları yanı, Mağusa Bandabulia karşısı Khora Kitabevleri’nden, Akdoğan Khora satış noktasından ve tüm kitabevlerinden temin edilebilir. Ayrıntılı bilgi için 0392 22 89 557 numaralı telefon aranabilir.

Bu haber toplam 1702 defa okunmuştur