1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. DEMİRAĞ’IN TANRI MÜZİĞİ BİR SESSİZLİKTE KİTABI TANITILDI
DEMİRAĞ’IN TANRI MÜZİĞİ BİR SESSİZLİKTE KİTABI TANITILDI

DEMİRAĞ’IN TANRI MÜZİĞİ BİR SESSİZLİKTE KİTABI TANITILDI

Merhum şair Fikret Demirağ’ın “Tanrı Müziği Bir Sessizlikte” adlı kitabının tanıtımı, şairi anma haftası etkinlikleri çerçevesinde Khora Kitap Cafe’de yapıldı.

A+A-

Khora Kitap’tan yapılan açıklamaya göre, Khora Kitaplığı’nın 41. yayını olarak çıkan, “Tanrı Müziği Bir Sessizlikte”de Fikret Demirağ’ın olgunluk dönemi şiirleri yer alıyor.

Kitabı yayına hazırlayan Tamer Öncül ve konuk Türkiye Yazarlar Sendikası Başkan Yardımcısı Aba Müslim Çelik’in sunuşlarının yer aldığı etkinlikte Aba Müslim Çelik, Demirağ’ın anısına etkinlik sırasında doğaçlama ürettiği şiiri, teatral bir şekilde okudu.

İngilizce-Türkçe iki dilde yayınlanan kitabın tanıtım etkinliğinde, şair Fatoş Avcısoyu Ruso, Lirik Şiir Grubu’ndan Serkan Soyalan ve Cemay Onalt Müezzinler, Demirağ’dan şiirler okurken, şair Mehmet Kansu da Demirağ için yazdığı bir şiiri okudu.

Demirağ’ın yakın dostlarının da katıldığı etkinlikte, Demirağ’ın Kıbrıs sevgisi, bu sevgiyi şiirine aktarış biçimi ve Kıbrıs’ta şiir geleneği de konuşuldu.

Khora Kitabevi’nin etkinliklerine 9 Aralık Çarşamba akşamı saat 19.00'da Mağusa Buğday Camii'nde, Bedia Balses'in "Sızıntı" isimli son şiir kitabının tanıtım ve imza günü ile devam edeceği de belirtildi.

Bu haber toplam 1462 defa okunmuştur