1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. "Defne"nin yeni sayısı çıktı
Defnenin yeni sayısı çıktı

"Defne"nin yeni sayısı çıktı

Kültür Dairesi’nin yayın organı Defne Kültür Sanat Dergisi’nin 34. sayısı dağıtımda...

A+A-

 

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin ülkedeki kültür sanat etkinliklerini belgelemek amacıyla 2006 yılının sonunda gazete formatında yayımlamaya başladığı ve ücretsiz olarak dağıtılan Defne Kültür Sanat Dergisi’nin 34. sayısı yayımlandı.

Kültür Dairesi'nden yapılan açıklama şöyle:

“’Her mevsim bir Defne’ hedefiyle basılan ve içinde sergi, müzik-dans, festival, halk bilimi, tiyatro ve edebiyat bölümlerinin yanı sıra çeşitli röportajların yer aldığı, Ağustos 2016 tarihli, 34. Defne Kültür Sanat Dergisi'nin dağıtımına başlandı.

Arşiv nitelikli olan Defne Dergisi okuyucularına Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’nın sunuş yazısıyla sesleniyor. Bakan Berova sunuş yazısında, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın en büyük hedefi ve asli görevinin, kültürel varlıklarımızın kayıt altına alınıp geleceğe taşınması ile sanatçı ve sanatseverlerin bu kültürel varlıklarımızla buluşturulması adına özenle gösterilen çabanın daha da ileriye taşınması olduğunu vurguladı. Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp da Dergi’deki sunuş yazısında, Defne Dergisi’nin İngilizce olarak da basılmasını arzuladıklarını ve bu doğrultuda çalışmalarına başladıklarını belirterek böylece ülkemizdeki yabancı okurlara ve yurt dışındaki potansiyel hedef kitleye de ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.

KKTC’de düzenlenen ve KKTC’li sanatçıların yurt dışında düzenlediği veya katıldığı etkinlikler hakkındaki haberler içeren Defne Dergisi’nin düzeltisini, ilkokul öğrencileri için Türkçe Dilbilgisi kitabı da bulunan Kültür Dairesi Emekli Müdür Vekili Candaş Yolga yaptı. Kültür Dairesi personellerinden Yusuf Örs’ün yayın koordinatörlüğünü üstlendiği Dergi’nin yayına hazırlanmasında da Kültür Dairesi personellerinden; Bedia Kale, Ceyhan Özyıldız, Dr. Fatoş Giritli, Güzide Alicik, Işıl Candan Kalkan, Nurperi Özgener, Pervin Aremek ve Serap Sürahi görev alırken Dergi’nin grafik tasarımını da Leman Ünverdi üstlendi.

Sanatçılar ve kültür sanatla ilgili sivil toplum örgütlerine dağıtıldığı belirtilen Defne Kültür Sanat Dergisi’nin 1500 adet olarak basıldığı, ancak talebi karşılamadığı için 500 adet daha basılacağı ve dergiyi okumak isteyenlerin daireden temin edebilecekleri bildirildi.”

(tak)

Bu haber toplam 1794 defa okunmuştur