1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Deep Purple geliyor...
Deep Purple geliyor...

Deep Purple geliyor...

Günsel: “Deep Purple konserinde üniversitemizin 25 yıllık yolculuğundan çok şey canlanacak.”

A+A-


Burçin AYBARS

Dünya rock ve metal müziğine öncülük etmiş gruplardan Deep Purple’ın Yakın Doğu Üniversitesi’nde gerçekleştireceği konseri dün yapılan basın toplantısı ile duyuruldu. Çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda YDÜ Mütevelli Heyeti Başkan Yar. Doç. Dr. İrfan Günsel, Başkan Yardımcısı Yar. Doç. Dr. Murat Tüzünkan, YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, YDÜ İletişim Başkanı Tamer Garip ve Deep Purple temsilcisi Eyüp İblağ katıldılar.

Basına özel olarak verilen toplantıda öncelikle okulun tanıtım videosu, başarıları, 25’inci yıl etkinlikleri ve 24 Mayıs tarihinde konseri gerçekleştirilecek Deep Purple grubunun tanıtım videosu gösterildikten sonra Mütevelli Heyeti Başkanı Yar. Doç. Dr. İrfan Günsel konuşma yaptı. Günsel, üniversitenin kuruluşundan bugüne her zaman ilklerin ve yeniliklerin temsilcisi olduklarını, eğitim öğretim alanlarının yanında sanat, bilim, spor ve kültürel alanlarda da öncü adımları atmanın gururunu yaşadıklarını söylerken, Deep Purple konserinin de üniversitenin özellikle sanat ve müzik alanındaki atılımları çerçevesinde gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Günsel: “YDÜ’nün duruşuyla Deep Purple örtüşüyor”
Konuşmasına devam eden Yar. Doç Dr. İrfan Günsel, neden rock müzik, neden Deep Purple diye sorulduğunda rock müziğin bir yaşam tarzı, statükoya başkaldırı, bireyin hürriyet ve onurunun, insanca yaşama taleplerinin notalara ve sosyal yaşam örgüsüne yansıyan ritmi olduğunu ve yaşam sevincini temel alan doyumsuz bir ritüel olduğunu söyledi.
Günsel aynı zamanda şu şekilde konuştu:
“Yakın Doğu Üniversitesi  olarak Deep Purple’ı seçmemizin en önemli nedeni bu grubun yarım asırlık müzik yolculuğuyla, üniversitemizin dünyanın düşün hayatındaki yolculuğu arasındaki örtüşmelerdir. Deep Purple bizim için birçok değerin müzikle dışavurumunu ifade ediyor. Deep Purple’ın müziğiyle ifade ettiği ve bu konser için de göstermiş olduğu dik duruş, Yakın Doğu Üniversitesi’nin hem akademik hem de toplumsal duruşuyla örtüşüyor. Eminim ki biz onları dinlerken, 25 yıllık yolcuğumuzdan çok kare canlanacak gözlerimizde.”
Yar. Doç. Dr. İrfan Günsel, üniversitenin 25’inci yıl kutlamaları çerçevesinde dünyanın en ünlü illüzyonizsti olarak kabul edilen Peter Marvey’in de konuk olacağını belirtirken her zaman kapalı gişe oynayan Moskova Devlet Balesi’nin adada YDÜ desteği ile sahne alacağını açıkladı.

“Park Near East” Deep Purple konseri ile açılıyor
YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Savaşan, dünyada bir çok şehirlerinin parklarıyla bilindiğinin ülkemizde de  Kıbrıs’ın ve Doğu Akdeniz’in en büyük parklarından biri olacak “Park Near East”in Deep Purple konseri ile açılışının yapılacağını açıkladı. İlk aşamasının iki ay gibi kısa bir sürede tamamlanacağını açıklayan Savaşan, parkın toplam alanının 220 bin metre kare alanı olacağını, 105 bin metre kare alanın 150 bin kişilik seyirci kapasitene de sahip olacağını ve 10 binden fazla ağacın bulunacağını sözlerine ekledi.

Garip: “Deep Purple belgeseli çekilecek”
YDÜ İletişim Başkanı Tamer Garip de 25’inci yıl etkinliklerini “YDÜ tarihine sahip çıkıyor” sloganı ile başlattıklarını, bunlardan ilkinin Kıbrıs Haritaları Sergisi ile gerçekleştirdiklerini ve bu serginin belgeselini çektiklerini söylerken, Deep Purple grubunun Kuzey Kıbrıs’a geliyor olmasını tarihsel bir olay olarak nitelendirdi. Bundan dolayı bir Deep Purple belgeselinin çekileceğini açıklayan Garip bu vesile ile Kıbrıs’ın nasıl değiştiğini de göstermiş olacağını belirtti.

Konser ücretsiz izlenebilecek
Sorulan bir soru üzerine Yar. Doç. Dr. Murat Tüzünkan, bu yıl YDÜ için bir paylaşım yılı olduğunu bu yüzden konserin tüm halkımıza açık ve ücretsiz gerçekleştirileceğini belirtirken Tamer Garip de herkesin üniversitenin internet sitesinden kayıt yaptırarak konserde yerlerini ayırtıp konser alanında kullanmak üzere çadır talebinde bulunabileceklerini açıkladı.

“Konser siyasi bir amaç taşımıyor”
Yar. Doç. Dr. Murat Tüzünkan, Rum tarafının konserin iptal edilmesine yönelik girişimlerinin ve  medyada yansıyan haberlerin olduğunu doğrularken Deep Purple grubunun konseri gerçekleştirmeye büyük önem verdiğini ve bizlerin de grubu doğru bir şekilde yönlendirerek aynı zamanda adamız ve üniversitemiz hakkındaki bilgilerin grupla paylaşılması sonucu konserin iptal edilmesinin ihtimalinin olmadığını açıkladı. Tüzünkan aynı zamanda müzik gibi evrensel bir konunun bölücü değil aksine birleştirici bir içerik taşıdığını ve bu nedenle konserin siyasi bir amaç taşımadığını basına açıkladı.

Grup Ercan Havaalanından gelecek
Türkiye’nin her yerinden ve aynı zamanda dünyanın bir çok bölgesinden konser için özel tarifilerle uçak biletlerinin olacağı belirtilirken on binlerce kişinin yurt dışından ülkemize geleceğinin tahmin edildiği açıklandı.
Tamamen YDÜ’nün girişimleriyle gerçekleşecek Deep Purple konserinde grubun ülkemize gelişi de Yakın Doğu Üniversitesi’nin özel uçağı ile Ercan’dan gerçekleşecek.

Deep Purple konseriyle son bulacak bahar şenlikleri ve YDÜ sponsorluğundaki diğer konserler de şu şekilde açıklandı; Şebnem Ferah, Bülent Ortaçgil, TNK, Kolpa, Pinhani ve Yüksek Sadakat.

Bu haber toplam 3202 defa okunmuştur