1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Dans dolu akşam
 Dans dolu akşam

Dans dolu akşam

Gençlik Merkezi 8. Dans şöleni dün akşam YDÜ-AKM’de düzenlendi

A+A-

Levent ÖZDAĞ

Gençlik Merkezi Birliği gelenekselleşen dans şölenini dün akşam YDÜ-Atatürk Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşti. Şölende 136 dansçı, 15 eğitmen ve 3 müzisyen yer aldı. 8. Dans Şöleninde, Gençlik Merkezi Birliği derneği bünyesinde çalışmalarını sürdüren halk dansları gruplarımızı dansları ile alkış topladı.

Yeni sezon çalışmalarına Ekim ayında başlayan gruplar 6 aylık çalışma süresi sonucunda ortaya çıkardıklarını izleyicilerle paylaştı.
Halk dansları alanında genel olarak düzenlemeli halk dansları türünde çalışmaların sunulacağı gecede, otantik halk dansları sahnelemesinin yanında, koreogarfik bir dans olan ’’ Nostaljik Yolculuk ‘’ isimli dans çalışması da izleyicilerin beğenisine sunularak beğeni topladı.
Dernek bünyesinde Halk dansları alanında yaş gruplarına göre kategorilendirilmiş 6 grup yer alırken, tiyatro alanında 2 ayrı grup dernek çatısı altında 2015 yılında çalışmalarını sürdürmektedir. Bunun yanında izcilik ve çevre konuları ile el işleri konusunda yetişkinlere yönelik çalışmalar yapmaktadır.

Bu haber toplam 1435 defa okunmuştur