1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. CCMC’de “Exposing the Invisible” Gösterimi
CCMC’de “Exposing the Invisible” Gösterimi

CCMC’de “Exposing the Invisible” Gösterimi

“Exposing the Invisible” adlı ses getiren belgeselin Kıbrıs’ta ilk gösterimi 17 Aralık Çarşamba günü ara bölgedeki Kıbrıs Toplum Medyası Merkezi’nde gerçekleşiyor

A+A-

“Exposing the Invisible” adlı ses getiren belgeselin Kıbrıs’ta ilk gösterimi 17 Aralık Çarşamba günü  ara bölgedeki Kıbrıs Toplum Medyası Merkezi’nde (CCMC) gerçekleşiyor. 18:30’da başlayacak gösterim, CCMC tarafından yürütülen ve Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciligi tarafından finanse edilen “Your Voice in Europe”/”Avrupa’daki Sesiniz” isimli projenin kapsamında gerçekleşiyor. Proje, CCMC ve MYCYradio (www.mycyradio.eu) bünyesinde oluşturulan toplum medyası çerçevesinde bilgiye erişim ve medya okuryazarlığı eğitimi yoluyla yurttaşların farkındalığını arttırmak ve AB ilişkilerine doğrudan katılımı teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

3 kısa filmden oluşan “Exposing the Invisible,” geleneksel araştırmacı gazetelicikten daha ileri giden, ilham verici ve kışkırtıcı araştırma ve soruşturmaları inceliyor. Belgeselde, Birleşik Krallık, Lübnan, İsrail ve Pakistanlı bilgisayar korsanları, aktivistler ve araştırmacıların kanıt, veri ve görselleştirme üzerine çalışıyor.

Etkinlik, gösterimin ardından belgeselin kahramanlarının toplumsal sorunların arkasında saklı katmanları ortaya çıkarmak için kullandıkları araçlar ve taktikler hakkında bir tartışma ile sonlanacak. Katılımcılar, bu taktiklerin Kıbrıs’ta nasıl uygulanacağı, medya, toplum medyası ve yurttaş gazetecilerin ne gibi stratejiler uygulayabileceği üzerine beyin fırtınası yapmaya davet edilecek.

Belgesel gösterimi halka açık ve ücretsiz olacaktır.

CCMC olarak “Exposing the Invisible” gösterimine ev sahipliği yapacakları için onur duyduklarını ifade eden “Your Voice in Europe”/”Avrupa’daki Sesiniz” proje sorumlusu Orestis Tringides, “araştırmacı gazetecilik bence sanattır ve artık gerçeğın bir çok yüzünün olduğu günümüzde çok önemlidir. Araştırmacı gazeteciliğin en iyi örneklerini görmek isteyenlerin kaçırmaması gereken bir etkinlik” diye ekledi.

Belgesel hakkında daha fazla bilgi için: www.exposingtheinvisible.org  

 

CCMC Hakkında:

Kıbrıs Toplum Medya Merkezi, 2009’da açılan Kıbrıs’ta toplum medyasını cesaretlendirmeyi ve yerel örgütlerin mesajlarını halka iletmelerini desteklemeyi hedefleyen kayıtlı bir sivil toplum örgütüdür. Merkez bunları eğitimler, prodüksyonlar ve ihtiyaca göre destek yoluyla gerçekleştirmektedir. CCMC Lefkoşa’nın kalbinde tampon bölgede Ledra Palas topraklarında konumlanmıştır ve bu konum Merkezi adadaki tüm toplumları dahil edici yapar. CCMC birçok farklı proje ve aktivite uygulamaktadır. Daha fazla bilgi için lütfen ziyaret ediniz: www.cypruscommunitymedia.org.

Bu haber toplam 1438 defa okunmuştur