1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Çakisdez Festivali başlıyor
Çakisdez Festivali başlıyor

Çakisdez Festivali başlıyor

Kalkanlı Çakisdez Festivali 30 Eylül Cuma günü saat 18:00 de başlıyor.

A+A-

                       

        5. Kalkanlı Çakisdez Festivali 30 Eylül Cuma günü saat 18:00 de başlıyor.Her yıl Eylül ayının son hafta sonu gerçekleştirilen festival bu yıl 30 Eylül-  2 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

KAYDER Yönetim Kurulu ve Festival komitesi adına açıklama yapan Başkan Muzaffer Sevim şu bilgileri paylaştı; Kıbrısın Kültürel bir değeri olan ve Bakanlar kurulu kararı ile koruma altına alınan Anıt Zeytin ağaçlarına dikkat çekmek ve sahip çıkmak için yapılan festival genel olarak Kıbrıs kültürünün gelecek nesillere taşına bilmesi ve unutturulmamasını hedefliyor.Kıbrıs Kültürüne sahip çıkmak ve tanıtmak gerçekleştirilen organizasyona Güzelyurt Belediyesi ve ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu destek veriyor.

         Kalkanlı Köy meydanında gerçekleştirilecek festivalin proğramında halkoyunları , dans gösterileri ve konserler var. Grup DDR, Grup SAKi, Gommalar Cover Band, Marjinal düet, Rehab, Mustafa Karabulutve grup Lift, Costa ve Julia, Grup BARİA ve Grup Frekans gibi ülkemizin sanatçılarının konserleri yer alıyor. Onlarca standın kurulacağı festivalde başda çakisdez olmak üzere yerel ürünlere ulaşmak mümkün olacak.

Bu haber toplam 2714 defa okunmuştur