1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Cahit Kutrafalı Quintet Mağusalılar’la buluşuyor
Cahit Kutrafalı Quintet Mağusalılar’la buluşuyor

Cahit Kutrafalı Quintet Mağusalılar’la buluşuyor

Kıbrıs’ın kuzeyinden ve güneyinden Jazz müzisyenleri Mağusa Festivali’nde…

A+A-

Gazimağusa Belediyesi’nin bu yıl 18.’sini düzenlediği Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali’nde, bu akşam ülkemizin sanatçılarından Cahit Kutrafalı’nın projesi olan Cahit Kutrafalı Quintet sahne alacak. Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda saat 21:00’da yer alacak etkinlikte, gitarda Ermis Michail, piyanoda Andreas Panteli, davulda Stelios Xydas, saksafonda ise Tamer Temel sahne alacak. Cahit Kutrafalı Quintet’e Ezgi Akgürgen sesiyle renk katacak. Müziğin ortak dil ve bütünleştirici gücünün bir araya getirdiği, Kıbrıs’ın kuzey ve güneyindeki caz müzisyenlerinden oluşan ekip, Kutrafalı’nın bestelerinin yanı sıra günümüz caz bestecilerinin eserleri ile klasikleşmiş caz standartlarını kendilerine has yorumları ile 18. Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali’nde icra edecekler.

Bu yıl 14-26 Ağustos tarihleri arasında yapılmakta olan 18. Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali’nde 25 Ağustos Pazartesi Oytun Ersan Project konseri Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yapılırken 26 Ağustos Salı günü son etkinlik olan Taksim Trio Salamis Antik Tiyatro’da yapılacak.

Etkinliklerin başlama saati 21:00. Festival hakkında Gazimağusa Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’nin 630 0 500 numaralı telefonu ve http://www.magusa.org/festival isimli web sayfasından daha fazla bilgi edinilebilir.

Bu haber toplam 1446 defa okunmuştur