1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Bedesten'de tango başkadır
Bedestende tango başkadır

Bedesten'de tango başkadır

Kıbrıs'tan ve yurtdışından 100'ün üzerinde dansçının katılımı ile gerçekleşen gece büyük beğeni topladı.

A+A-



Tango Kıbrıs Kültür Sanat Derneği'nin  Bedesten'de  düzenlediği milonga gecelerinden  beşincisi geçtiğimiz haftasonu gerçekleşti. Kıbrıs'tan ve yurtdışından 100'ün üzerinde dansçının katılımı ile gerçekleşen gece büyük beğeni topladı.
Dernek başkanı Mustafa Elmas yaptığı açıklamada Bedesten'in dünyada tango yapılan mekanlar arasında zemin kalitesi ve tarihi atmosferiyle rahatlıkla ilk 10'a girebileceğini ve elimizde bu kadar değerli bir mekan olmasının ülke turizmine katkı koymak ve alternatif turizm alanında Tango turizminde önemli bir yere gelmek adına önemli bir fırsat olduğunu belirtti. 

Arjantin'li ustalar  gösteri yaptı.
Her ayın ilk veya ikinci haftasonu gerçekleşen gecelerin bu hafta iki çok özel konuğu vardı. Arjantin'li ünlü dansçılar Monica Parra & Gabriel Marino çifti derneğin davetlisi olarak Ülkemize geldiler ve Cumartesi akşamı Bedesten'de kıbrıslı dansçılara seminer düzenleyerek ardından gerçekleşen milonga gecesinde sundukları tango gösterisi ile katılımcıları büyülediler.
Kültür Dairesi katkıları ile gerçekleştirilen gecenin DJ'liğini ise Antalya'dan Akın Gökkaya üstlendi. Türkiye ve dünyadaki birçok festivalde DJ'lik yapan Gökkaya seçtiği müziklerle katılımcılardan tam not aldı.

Bir sonraki etkinlik 6 Aralık’ta
Bedesten'de düzenlenen milonga gecelerini gitgide yükselen bir enerjiyle her ay düzenlemek istediklerini belirten Mustafa Elmas, bu bağlamda 6 Aralık 2014 Cumartesi akşamı yine Türkiyenin ünlü dansçılarından Elif Ömüriş & Onur Altınışık çiftinin yine misafir DJ'ler eşliğinde Tango semineri ve gösterisi sunmak üzere ülkemizde olacağını sözlerine ekledi.

Bedesten'e yakışacak bir festival istiyoruz
Bedesten'de düzenlenen gecelerin her ay tekrarlanarak sürmesi ve her yıl Mayıs ayında düzenlenecek bir uluslararası festival ve tango maratonunun Lefkoşa'ya kazandırıp 3-4 yıl içinde dünyadan 300-400 dansçıyı ülkemize çekecek bir festival haline getirebilmek için çalışma içinde olduklarını söyledi.
Derneğin etkinliklerinin www.tangocyprus.com adresinden takip edilebileceğini belirten Elmas, tüm sanatçıları, sanatseverleri ve hayatına keyifli bir hobi katmak isteyen herkesi dernek binası Casa Duende'ye beklediklerini söyledi.  YD

Bu haber toplam 1748 defa okunmuştur