1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Başvuru kabülü başladı
Başvuru kabülü başladı

Başvuru kabülü başladı

‘’Öztan Özatay 7’nci Fotoğraf Yarışması’’na başvuru kabülü başladı.

A+A-

 

Kıbrıs Türk fotoğrafçılığının gelişmesinde emeği geçen eski gazetecilerden ve fotoğrafçılardan işadamı Öztan Özatay, ölümünün yedinci yıldönümünde gelenekselleşen  fotoğraf yarışmasıyla anılıyor.

‘’Öztan Özatay 7’nci Fotoğraf Yarışması’’ organizatörü Buket Özatay, yaptığı açıklamada, serginin, ülkede fotoğraf sanatına olan ilginin derecesini yansıtması bakımından tarihsel bir işlev üstlendiğini kaydederek, ‘’Yarışma altı yıldır; ülkemizin en kapsamlı, prestijli, hem fotoğraf hem de fotoğrafçı bazında en çok katılımlı fotoğraf yarışması konumundadır’’ dedi.

Özatay’ın verdiği bilgiye göre yarışmaya başvuru kabulü başladı.

Öztan Özatay’ın anısına Özatay Fotoğrafçılık tarafından düzenlenen fotoğraf yarışması’nda dereceye girenlere profesyonel fotoğraf makineleri ve para ödülleri de verilecek.

Yarışmaya katılmak isteyen fotoğraf tutkunlarının üç farklı kategoride en az üç en fazla sekiz fotoğraf gönderebileceği  yarışmada serbest kategori renkli,  Kıbrıs’ta insan, yaşam, mekan kategorisi renki veya siyah beyaz ve Doğa kategorisi renkli veya siyah beyaz olduğu bildirildi.

Eserlerin dijital ortamda CD’de kayıtlı olarak teslim edileceği yarışmada tüm kategoriler için fotoğrafçılar tek katılım ücreti 50TL ödeyerek yarışmaya katılacak. Sergilenmeye değer bulunan fotoğrafların baskısı organizasyon tarafından yapılacak.
Son üç yıl olduğu gibi her katılımcı Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı makbuzu karşılığı 15 TL ödeyerek bu yarışmaya katılabilecek.

Ayrıca sergide satılan her fotoğrafın bedelinin %50’si eserin sahibi fotoğrafçıya, %50’si ise Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na verilecek.

Öztan Özatay 7. Fotoğraf Yarışması ve Sergisi için oluşturulan jüri tarafından seçilen eserler 10-19 Şubat 2015 tarihleri arasında Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinlik ile sanatseverlerle buluşturulacak.

Yarışmaya katılacak olan fotoğrafların en geç 7 Ocak 2015 tarihine kadar Özatay Fotoğrafçılığın Girne Caddesi ve Kermiya’daki mağazalarına teslim edilmesi gerekiyor.

Bu haber toplam 1215 defa okunmuştur