1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Ateşin İstanbul’da “Göç” isimli sunum yaptı
Ateşin İstanbul’da “Göç” isimli sunum yaptı

Ateşin İstanbul’da “Göç” isimli sunum yaptı

Sanatçı Ayhatun Ateşin, 2. İstanbul Seramik Sanat Günleri’nde “Göç” isimli sunum yaptı.

A+A-

 

Sanatçı Ayhatun Ateşin, 2. İstanbul Seramik Sanat Günleri’nde “Göç” isimli sunum yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen etkinlikteki sergi Büyük Şehir Belediye Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen tarafından yapılan açıldı.

Ayhatun Ateşin’in yaptığı açıklamaya göre, Türk seramik sanatının bütün kuşaklarından 176 sanatçının katılımıyla seramiğin tüm adımlarının sunulduğu etkinliğin açılışına, çok sayıda sanatsever katıldı.

Ateşin’in “Göç” ismini verdiği eseri, yerleştirme sanatı ve video sunumla desteklendi.

Geçen yıl ilgiyle takip edilen ve bu yıl 2.’si düzenlenen İstanbul Seramik Sanat Günleri, 16 Mayıs Cumartesi günü; Atatürk Kitaplığı’nda, İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu fuaye alanında ve Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilen açılışlarla başladı.

2. İstanbul Seramik Sanat Günleri boyunca Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'nin iki odası halka açık tam teşekküllü seramik atölyesi olarak hizmet verirken ilgili bölümde öğretim gören öğrencilerin davetiyle gelen ilkokul öğrencileri de ağırlanacak.

Kültürel mirası, seramik sanatıyla bütünleştirerek topluma sunmayı hedefleyen 2. İstanbul Seramik Sanat Günleri; Prof. Güngör Güner, Yüksel Güner, Prof. Mustafa Ağatekin, Prof. Beril Anılanmert, Prof. Sevim Çizer, Prof. Pınar Genç ve Prof. Dr. Ateş Arcasoy'un sunumlarıyla 6 Haziran’a kadar devam edecek.

(tak)

Bu haber toplam 1729 defa okunmuştur