1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Aslar” kitabı 30 yıl sonra yayımlandı
“Aslar” kitabı 30 yıl sonra yayımlandı

“Aslar” kitabı 30 yıl sonra yayımlandı

1920’lerden 1955’e kadar öne çıkan Kıbrıslı Türkleri konu alan “Aslar” kitabı 30 yıl sonra yayımlandı

A+A-


Merhum gazeteci-yazar Hikmet Afif Mapolar’ın 1987’de yayınlanmaya hazır hale getirdiği ancak Necati Özkan Vakfı tarafından geçtiğimiz günlerde yayımlanan “ASLAR-Bir Devre Adını Yazanlar-1987” kitabı bugün düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.

1920’lerden 1955’e kadar olan dönemde öne çıkan Kıbrıslı Türkleri konu alan ve döneme de ışık tutan kitapta, M. Necati Özkan, Raif Denktaş, Av. Fadıl Niyazi Korkut, Remzi Okan, Ahmet Raşit, Dr. Fazıl Küçük, Dr. Pertev Zühtüzade, Sait Hoca, Necmi Avkıran, M. Zeka, Rauf Denktaş, Turgut Avkıran, Faiz Kaymak, Hazım Remzi ve Sir. M. Münir yer alıyor.

Mapolar’ın mali imkansızlık nedeniyle yayımlayamadığı 487 sayfalık eser, Necati Özkan Vakfı tarafından, yayına hazır hale getirilmesinden yaklaşık 30 yıl sonra yayımlandı.

Kitap bugün, Lefkoşa Surlariçi bölgesinde bulunan Necati Özkan Vakfı’nın binasında tanıtıldı.

Etkinlikte, Vakıf Başkanı Ahmet Necati Özkan ile kitabın önsözünün yazarı İsmail Bozkurt, kitapla ilgili bilgi verdi.

Bozkurt, kitabın kitabın demokratik bir tabana dayalı ilk siyasi lideri M. Necati Özkan’ın sahneye çıkmasından, EOKA’nın harekete geçtiği 1 Nisan 1955’e kadar olan dönemdeki Kıbrıs Türkler arasında öne çıkan bazı kişileri konu aldığını ve bir dönemin tarihi için inanılmaz bir kaynak niteliği taşıdığını vurguladı.

İsmail Bozkurt, kitapta bugüne kadar hiç bilinmeyen ya da gün ışığına çıkmamış olayların da yer aldığını

(tak)

Bu haber toplam 1406 defa okunmuştur