1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Al Yemeni Mor Yemeni”yi birlikte söylediler
“Al Yemeni Mor Yemeni”yi birlikte söylediler

“Al Yemeni Mor Yemeni”yi birlikte söylediler

Kültür Dairesi Müdürü Tunçalp ve Opera Sanatçısı İnce’den, Kamran Aziz’e ziyaret

A+A-

 

Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp ve Opera Sanatçısı Laden İnce, besteci Kamran Aziz’i ziyaret etti.

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, Kültür Dairesi’nin katkılarıyla, Ocak ayında Fransa ve Almanya’da yer alan Alman Oda Orkestrası Capriccio Friderician’ın konserinde solist olarak sahne alan Opera Sanatçısı Laden İnce, Kamran Aziz’in “Al Yemeni Mor Yemeni” isimli eserinin dünya prömiyerini gerçekleştirdi.

Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp ve Opera Sanatçısı Laden İnce, Kamran Aziz’i ziyaret ederek konser kayıtlarını ve günün anısına Lefkara işinden bir tablo takdim etti.

Laden İnce ziyarette, Kamran Aziz’e Kültür Dairesi’nin katkılarıyla, Fransa’nın Strasbourg ve Almanya’nın Stuttgart kentlerinde gerçekleşen konserlere solist sanatçı olarak katılma imkanı bulduğunu ve konserlerde bis parçası olarak “Al Yemeni Mor Yemeni” isimli eserini seslendirdiğini bildirdi.

İnce, kendisinin özel ricası üzerine Alman şef ve bas kemancı Hubert Heitz’in orijinalinin dışına çıkmaksızın Kamran Aziz’in “Al Yemeni Mor Yemeni” isimli eserini empresiyonist bir eda ile soprano ve oda orkestrası için yeniden düzenlediğini ve eserin çok beğenildiğini anlattı.

Kamran Aziz’in isteği üzerine Laden İnce “Al Yemeni Mor Yemeni” isimli eseri seslendirdi ve Kamran Aziz de eşlik etti.

Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp da, Daire’nin bütçesi çerçevesinde ellerinden gelen maddi ve manevi desteği vererek, ülke sanatçılarının yurt dışındaki kaliteli organizasyonlarda yer almalarına katkı koymakta olduklarını ifade etti.

Laden İnce’nin solist olduğu konserlere çok sayıda sanatseverin ve seçkin müzik insanının katıldığını belirten Tunçalp, konserlerin Kamran Aziz ve eserleri gibi ülkenin sahip olduğu özel değerlerin Avrupa’nın seçkin kentlerinde tanıtımına büyük katkı sağladığını söyledi.

Kamran Aziz, Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp’a ve Laden İnce’ye yaptıkları ziyaretten dolayı ve “Al Yemeni Mor Yemeni” isimli eserinin Fransa ile Almanya’da seslendirilerek dünya prömiyerinin yapılmasına önayak olmalarından ötürü teşekkür etti.

Aziz, Tunçalp ve İnce’ye günün anısına Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı katkılarıyla basılan beste kitabını hediye ederek imzaladı ve sonrasında da kitapta yer alan eserlerden bazılarını birlikte seslendirdiler.

(tak)

Bu haber toplam 1862 defa okunmuştur