1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. 60 ülkeden 553 eser
60 ülkeden 553 eser

60 ülkeden 553 eser

3.Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’na 60 ülkeden 553 eserin katıldığı bildirildi.

A+A-

Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği işbirliğinde  düzenlenen 3.Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’na 60 ülkeden 553 eserin katıldığı bildirildi.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre 10-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 13. Zeytin Festivali kapsamında düzenlenen yarışmanın uluslararası jüri üyelerinin çalışmalarını sürdürürken  Girne kenti ve halkını tanımak için bazı gezi ve etkinliklere katıldılar.

Ozanköy’de, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Başkanı Musa Kayra, Dünya Karikatürcüler Örgütleri Federasyonu Başkanı Fransız Karikatürist Bernard Bouton, Portekizli Karikatür Sanatçısı Cristina Sampaio, İranlı Karikatür Sanatçısı Firoozeh Mozaffari, Türkiye’den Usta Karikatür Sanatçıları Raşit Yakalı ile Mustafa Yıldız ve belediye personelinin katılımıyla zeytin fidanı dikildi.

Yarışmanın ödül töreninin Zeytin Festivali’nde gerçekleştirileceği ve  eserlerin bir ay boyunca Ramadan Cemil Meydanı’nda sergileneceği belirtildi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’nın gelecek yıllarda da geliştirilerek yaşatılacağını belirterek, 4 yıl aradan sonra 60 Ülkeden 553 eserin katılmasının  kendilerini çok mutlu ettiğini kaydetti. (tak)

Bu haber toplam 1386 defa okunmuştur