1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. 60 ülkeden 331 çizer
60 ülkeden 331 çizer

60 ülkeden 331 çizer

“3. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması” tamamlandı…

A+A-

Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği tarafından "13. Uluslararası Zeytin Festivali" kapsamında beş yıl aradan sonra yeniden düzenlenen “3. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması”na 60 ülkeden, 331 çizer, 545 eser ile katıldı.

Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, katılımların 20 Eylül’de sona erdiği yarışmada, “zeytin ve kadın”, “zeytin ağaçlarının kesilmesine karşı karikatürler”, “zeytin”, “zeytincilik”, “zeytin yağı”, “zeytin dalı”, “zeytin ağacı”, “zeytin’in yararları” konuları işlendi.
Katılan eserleri değerlendirmek için, Kıbrıslı Türk sanatçılardan oluşacak, yarışmanın Ön Seçici Kurul Üyeleri yarın; Fransa, İran, Türkiye, Portekiz ve Kıbrıslı Türk karikatür sanatçılarından oluşacak Uluslararası Seçici Kurul Üyeleri ise 25 – 28 Eylül tarihleri arasında Girne’deki Dome Otel’de toplanarak dereceye girecek eserleri belirleyecek.

“3. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması”nda birinci gelecek çizere bin Euro ve Altın Madalya; ikinciye 800 Euro ve Gümüş Madalya; üçüncüye ise 600 Euro ve Bronz Madalya verilecek.

Dereceye giren çizerlere ödülleri, Ekim ayının ilk haftası, Girne Belediyesi önünde gerçekleştirilecek "3. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Sergisi" açılışı öncesinde düzenlenecek tören ile verilecek.
(TAK)

Bu haber toplam 1365 defa okunmuştur