1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. 2 bin kişi Nefes’e nefes oldu
2 bin kişi Nefes’e nefes oldu

2 bin kişi Nefes’e nefes oldu

Ankara’da tedavisi süren Nefes'le internet üzerinden canlı bağlantı kuruldu ve konsere katılanlar “seni seviyoruz Nefes” diye haykırdı

A+A-

 

Akut lösemi hastası 3 yaşındaki Nefes’in tedavisine destek olmak amacıyla düzenlenen yardım konserinde 2 bin kişi Nefes için haykırdı.
Lefkoşa Folklor Derneği’nin de bulunduğu Küçük Kaymaklı’daki sokakta pazar akşamı yer alan “4. Müzik ile Bir Nefes Gecesi” ve “2. Minik Kalplere Bir Umut” adlı geleneksel yardım konserlerinin birleştirildiği gecede, 9 Kıbrıslı Türk sanatçı ve grup şarkılarını Nefes için söyledi.

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı konserde ayrıca ALS hastaları yararına kurulan stantta oyuncak ayıcıklar satıldı.
Etkinlikte ayrıca son 3 yılda trafik teröründe can veren gençlerin fotoğraflarının yer aldığı bir pankart açıldı ve ölenler anıldı; sorumsuz yetkililer de kınandı.
Saat 19.00’da başlayan ve 01.00’e kadar süren konsere ülkenin her bir yerinden gençlerin yoğun ilgi gösterdi.
Gecede heyecanın ve duygu yoğunluğunun en çok yükseldiği an ise, tedavisi Ankara’da süren minik Nefes'le internet üzerinden görüntülü canlı bağlantı kurulması ve tüm kalabalığın  canlı yayında “seni seviyoruz Nefes” diye haykırması oldu.
Sunumunu Seniha Kanatlı’nın üstlendiği gecede Sinan Güzen, Eril Cambaz, Fikri Karayel, Rast, Ahmet Evan, Nafiz Dölek, Senkron, Gizem Akbil ve Folkestra sahne aldı.

Bu haber toplam 1997 defa okunmuştur