1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ziya Rızkı unutulmadı
Ziya Rızkı unutulmadı

Ziya Rızkı unutulmadı

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde önemli katkıları olan eski milletvekili, belediye başkanı, mücahit komutanı, spor insani ve çalışma hayatı bürokratlarından Ziya M. Rızkı’nın 22. ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen

A+A-

Cumhurbaşkanı Akıncı,  Karaoğlanoğlu Mezarlığı’nda kabri başında anılan Ziya Rızkı için şunları söyledi:

“Ziya Rızkı’yı 22 yıldır rahmetle anıyoruz ve hep aynı şeyleri söylüyoruz. Çünkü onu başka türlü anlatmak mümkün değil.  Babacanlığından, dürüstlüğünden, çalışkanlığından, toplumuna hizmet vermesinden  bahsediyoruz. Çok yönlü, nitelikli ve başarılı bir büyüğümüzdü Ziya Baba.”

Cumhurbaşkanı Akıncı, bu yıl sevindirici ve Ziya Rızkı’nın ruhunu şad edecek olan bir kitap çalışması olduğuna işaret ederek, “Sn. Halil Sadrazam’ın kitabında sona yaklaştığını biliyoruz.  Daha dar kapsamlı başlayan bir kitap yüzlerce sayfaya ulaştı” dedi. Kitabın tek cilde sığmadığını, zaten Ziya Rızkı’nın da tek bir kitaba sığdırılamayacağını belirten Cumhurbaşkanı Akıncı, genç kuşakların Ziya Rızkı’dan öğreneceği çok şey olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Akıncı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Verdiği mücadele, ilkeleri, tutarlılıkları, hizmet aşkı, bireysellik değil toplumsallık yönü genç kuşaklar için öğretici ve eğiticidir. O nedenle bu kitap sadece bizlerin okuyup da kendisini anmamız için değil.  Genç insanlarımızın daha nitelikli insanlar olarak gelişmesi için onun yaşam felsefesinden elde edecekleri çok şeyler olduğu kanaatindeyim.”

Cumhurbaşkanı Akıncı, Ziya Rızkı Vakfı’nı ve kitaba emek verenleri kutlayarak başarılar diledi.

Bu haber toplam 1579 defa okunmuştur