1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Zerdalinin ithalatı yasaklanıyor
Zerdalinin ithalatı yasaklanıyor

Zerdalinin ithalatı yasaklanıyor

Bakan Önder Sennaroğlu, zerdalinin ithal yasağını öne çekmek için ilgili bürokratları görevlendirdiğini açıkladı.

A+A-

 

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, Mehmet Kim başkanlığındaki Zerdali Üreticileri Birliği’ni kabul etti.

Bakanlık Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Birlik Başkanı Mehmet Kim, zerdali hasadının başlamasına kısa bir süre kaldığına işaret ederek, yurt dışından zerdali ithaline izin verilmemesini istediklerini söyledi. Kim, geçtiğimiz yıl dolu yağışı nedeniyle uğradıkları zararla ilgili olarak da üreticinin destek beklediğini ifade etti.

SENNAROĞLU: “AMACIMIZ ÜRETİCİYİ KORUMAK”

Bakan Önder Sennaroğlu ise, yerli üreticiyi korumaktan yana bir anlayışa sahip olduklarını belirterek, zerdalinin ithal yasağını öne çekmek için ilgili bürokratları görevlendirdiğini açıkladı.

Sennaroğlu, gerek bakanlığın, gerekse hükümetin önceliğinin yerli üreticiyi korumak olduğunu belirterek, zerdali ürününün hasadına kısa bir süre kala ithal izninin 1 Mayıs itibarıyla yasaklandığını, ancak bu sürenin daha da erkene alınması için ilgili bürokratları görevlendirdiğini kaydetti.

Sennaroğlu, denk bütçe usulü ile çalışan hükümetlerin tarım alanında meydana gelen tüm zarar ziyanı karşılayacak kaynağa sahip olmadığını ancak, Genel Tarım Sigortası Fonu’nun yasa ve tüzüklerinde yapılacak düzenlemelerle tüm ürünlerin güvence altına alınabileceğini belirtti.

Genel Tarım Sigortası Fonu’nun kapsamını tüm üreticileri ve tüm ürünleri kapsayacak şekilde genişletmek için yasal çalışma yapmakta olduklarını belirten Sennaroğlu, prim usulünü getirerek isteyen tüm üreticileri sigorta kapsamına almayı hedeflediklerini bildirdi.

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Sennaroğlu, çalışmanın tamamlanmasıyla doğal afetler ve buna benzer nedenlerle zarara uğrayan tarım ve hayvancılık sektörünün güvence altına alınmış olacağını ifade etti.

(tak)

Bu haber toplam 1444 defa okunmuştur