1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yükseköğretim Çalıştayı başlıyor
Yükseköğretim Çalıştayı başlıyor

Yükseköğretim Çalıştayı başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı ile Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu’nun (YÖDAK) işbirliğinde düzenlenen “Yükseköğretim Çalıştayı” Salı günü başlıyor.

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığından verilen bilgiye göre, 26-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek çalıştay, Lefkoşa’da Golden Tulip Otel’de yer alacak. Çalıştayın açılışı, saat 09.00’da başlayacak kayıtların tamamlanmasının ardından saat 10.00’da yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Dışilişkiler Müdürü Ziya Öztürkler çalıştayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada; “yükseköğretimde kalite ve öğrenci memnuniyeti; araştırma ve geliştirme; akademik kriterler, etik ve intihal; tanıtım ve toplumsal farkındalık; dış ilişkiler ve görünürlük; yükseköğretime geçiş ve meslek standartları; dijital ve engelsiz eğitim konularının tartışılacağı çalıştayda tüm üniversitelerin temsilcileri ve uzman kişilerin görüş ve önerilerinden yola çıkarak yükseköğretimde çözüm odaklı stratejilerin hayata geçirilmesinin” hedeflendiğini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde “Danışma ve Engelliler Biriminin” oluşturulmasının ilk adımlarının da bu çalıştayda atılmasının hedeflendiğini belirten Öztürkler, yaklaşık 160 üniversite temsilcisi ve uzman kişinin katılacağı çalıştayda, üniversitelerin ortak sorunlarına birlikte çözüm üretme ve işbirliği sağlamanın amaçlandığını da kaydetti.

Ziya Öztürkler, yükseköğretimin yol haritasının paylaşım, dayanışma ve işbirliği ile mümkün olabileceğini belirterek, çalıştayın düzenlenmesinde katkı sağlayan Prof. Dr. Mehmet Hasgülen, Doç. Dr. Zehra Altınay, Doç. Dr. Fahriye Altınay, her komisyonda aktif görev alacak Yükseköğrenim ve Dişilişkiler dairesi müfettiş ve personeline teşekkür etti.

Çalıştayın, ülkenin kalkınmasında önemli yer tutan yükseköğretim faaliyetlerinin geliştirilmesi ve güçlenmesine katkı sağlanması için düzenlendiğine de vurgu yapan Öztürkler, çalıştay programı, yönerge, moderatörler ve komisyonların yer aldığı “Çalıştay Kıtapçığının” Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinde yayımlandığını, daha detaylı bilgiye buradan ulaşılabileceğini ifade etti.

TAK

Bu haber toplam 1303 defa okunmuştur