1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. YOL HARİTASI BELİRLENDİ
YOL HARİTASI BELİRLENDİ

YOL HARİTASI BELİRLENDİ

‘Şaibe karıştığı’ gerekçesiyle iptal edilen müdür sınav ve atama kararının ardından izlenilecek yol belirlendi 175 kişiye YENİDEN SINAV

A+A-

 ‘Şaibe karıştığı’ gerekçesiyle iptal edilen müdür, sınav ve atama kararının ardından izlenilecek yol belirlendi. Geçtiğimiz gün, Milli Eğitim Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda, sınavın tekrar yapılması kararı alındı. Sınav tarihinin 7 Temmuz olabileceğine işaret edildi.

Tekrardan sınava girecek 175 kişinin, 2,5 yıl süre zarfında aldıkları maaşlarla ilgili bir geri ödeme talebinin yapılmayacağı bilgisi verilirken, mevkisiz kalan müdür ve müdür muavinlerinin nereye yerleştirilecekleri konusunda ise önümüzdeki günlerde çalışmaların başlayacağı açıklandı.

Yüksek İdare Mahkemesi tarafından 30 Mart’ta ‘şaibe karıştığı’ gerekçesiyle iptal edilen müdür, sınav ve atama kararı ile ilgili gerekçeli kararı inceleyen Kamu Hizmeti Komisyonu, seçim yasakları başlamadan yeni atamaların nasıl yapılacağı, alınan kararın nasıl uygulanacağının netleştirilmesi adına bakanlık ve savcılıkla görüştü.

Toplantıda, Mahkeme’nin ‘iptal’ kararının ardından boşalan kadrolar için tekrardan bir sınav yapılması kararı çıktı.
İzlenecek yol haritasını belirlemek için Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Kamil Kayral, Bakanlık müsteşarı Sevgi Değgin, Başsavcı Yardımcı Muavini Behiç Öztürk, Eğitim Bakanlığı’nda geçtiğimiz gün bir araya geldi.

7 Temmuz işaret edildi

Gerçekleştirilen toplantıda, sınavın tekrardan yapılması kararı alınırken; muhtemel tarih olarak ‘7 Temmuz’ belirlendi. Yine toplantı kararları arasında, 2,5 yıllık süre zarfında, müdür ve müdür muavinlerinin almış oldukları maaşlar için herhangi bir geri ödeme talebi yapılmayacağı kararı alınırken; mevkisiz kalan 175 kişinin, nereye yerleştirileceği konusunun, önümüzdeki günlerde belirlenmesi açısından çalışma başlatıldığı öğrenildi.

Tanju Konuralp’in haberinin tüm ayrıntılarını YENİDÜZEN gazetesi ve YENİDÜZEN e-gazetesinde okuyabilirsiniz

Bu haber toplam 2639 defa okunmuştur