1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yoğunlaştırılmış müzakareler sürüyor
Yoğunlaştırılmış müzakareler sürüyor

Yoğunlaştırılmış müzakareler sürüyor

Kıbrıslı Türk Lider Mustafa Akıncı ile Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis yoğunlaştırılmış müzakerelerin ikinci tur görüşmeleri kapsamında yarın yeniden bir araya gelecek.

A+A-

Ara bölgede BM Barış Gücü tarafından müzakereler için tahsis edilen binada yer alacak olan görüşme saat 10:00’da başlayacak.

Akıncı Başkanlığında Müzakere Heyeti toplantısı

Bu arada, Cumhurbaşkanı Akıncı, bu sabah, müzakere heyetiyle çalışma toplantısı yaptı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “14 Eylül'e kadarki 6 liderler görüşmesinde, 4 temel başlıkta mümkün olan en fazla yakınlaşmanın sağlanması ve Eylül ayında New York'ta önce 3'lü ardından da 5'li zirvede Kıbrıs sorununun 2016'da çözümü hedefinin gerçekleşmesi amaçlanıyor” denildi.

Kıbrıslı Türk Lider Mustafa Akıncı da, 23 Ağustos’ta gerçekleştirilen son liderler görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamada, Kıbrıs konusundaki gelişmeleri önemli ölçüde etkileyecek bir döneme girildiğini belirterek, yoğunlaştırılmış müzakerelerde varılacak uzlaşılara bağlı olarak New York’ta bir araya gelmek ve 5’li toplantıya gidecek süreci açmayı istediklerini söylemişti. Akıncı, var olan ayrılık noktalarını mümkün olan en aza indirme çabasında olduklarını da kaydetmişti.

Son görüşmelerinde  toplantı tarihlerinde değişiklik kararı alınan liderler yarından sonra  31 Ağustos, 2, 6, 7 ve 14 Eylül’de bir araya gelecek.

Akıncı, her toplantıdan sonra gerekmedikçe açıklama yapılmayacağını, 7 toplantıdan oluşan sürecin bitiminde, 14  Eylül’de ortak bir açıklama yapılabileceğini  de ifade etmişti.

(TAK)

Bu haber toplam 1346 defa okunmuştur