1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yerinde sağlık hizmeti Pazartesi başlıyor
Yerinde sağlık hizmeti Pazartesi başlıyor

Yerinde sağlık hizmeti Pazartesi başlıyor

Sağlık Bakanlığı ile LTB’nin işbirliği içinde yürüteceği proje kapsamında vatandaşlara evde sağlık hizmeti verilecek

A+A-

Sağlık Bakanlığı ve Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) işbirliğinde gerçekleştirilecek “Yerinde Sağlık Projesi” pazartesi başlıyor.
Lefkoşa Surlariçi’nden başlayacak proje kapsamında, öncelikle LTB Halk Sağlığı Şube Amirliği’nden ve Sağlık Bakanlığı’ndan ekipler evlere giderek durum tespiti yapacak. Sağlık Bakanlığı’nın doktor ve hemşirelerden oluşan ekipler daha sonra ihtiyaçlılara sağlık hizmeti götürülecek.
Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ve LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, “Yerinde Sağlık Projesi” hakkında basın toplantısı düzenledi.
Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nde gerçekleştirilen basın toplantısında Sağlık Bakanlığı ve LTB yetkilileri hazır bulundu.

Fellahoğlu

Basın toplantısında ilk sözü alan LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, Sağlık Bakanlığı’yla işbirliği anlayışıyla, yerinde hizmet anlamında bir çalışma başlattıklarını söyledi.
LTB olarak insan sağlığına çok önem verdiklerini ifade eden Fellahoğlu, yapılacak çalışmanın da sağlık odaklı bir çalışma olduğunu vurguladı.
Çalışmanın bir ilk olacağını belirten Fellahoğlu, proje kapsamında LTB Halk Sağlığı Şube Amirliği ile Sağlık Bakanlığı doktor ve hemşirelerinden oluşturulacak ekipler tarafından evlerde hizmet verileceğini anlattı.
Ekiplerin ilk olarak durum tespiti yapılacağını, ardından da ihtiyaca göre, Sağlık Bakanlığı ekipleri tarafından sağlık hizmeti verileceğini belirten Fellahoğlu, gerektiği durumda vatandaşların hastaneye sevkinin de yapılacağını söyledi.
Fellahoğlu, LTB’nin, 2 bin 800 yaşlıya, imkanları el verdiği ölçüde hizmet götürdüğünü, halkı bilinçlendirmek amacıyla seminerler düzenlediğini anlatarak, yapılan işbirliğiyle, iki kurumun deneyim ve birikimleri sayesinde halka daha olumlu sonuçlar doğuracak hizmetlerin verilebileceğini sözlerine ekledi.

Gülle

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de, işbirliği için LTB Başkanı Fellahoğlu’na teşekkür ederek, sağlığın her geçen gün daha kapsamlı ve daha organize çalışma gerektirecek bir hal aldığına dikkat çekti.

Sağlıkta tedavi kadar rehabilitasyonun da önemine değinen Bakan Gülle, bunun için özel bir uygulama gerektiğini belirtti.
Gülle, hastalıkların önlenmesi ve sağlıklı yaşam bilincinin oluşmasının artık tedavi kadar önemli olduğunu ve Dünya Sağlık Örgütü’nün de bu bilinci aşılamaya çalıştığını ifade etti.

Bütün yerel yönetimlerle yapılacak

Bakanlık olarak, koruyucu sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi için yerel yönetimlerle işbirliği çalışması yapma kararı aldıklarını söyleyen Gülle, bu amaçla işe LTB ile başladıklarını ve daha sonra bu işbirliğinin bütün yerel yönetimlerle yapılacağını kaydetti.
“Yerinde Sağlık Projesi” hakkında bilgiler veren Gülle, amaçlarının koruyucu temel sağlık hizmetlerini insanlara götürmek yanında, insanları bilgilendirmek olduğunu belirtti.
Toplumun bazı kesimlerinin sağlık hizmetlerinden faydalanmasının daha zor olduğunu, bu amaçla öncelikli olarak toplumun bu kesimlerine hizmet götürüleceğini söyleyen Bakan Gülle, projenin ilk olarak Lefkoşa Surlariçi’nde başlayacağını vurguladı.
LTB ve Sağlık Bakanlığı’nın tüm evlere gideceğini belirten Gülle, ziyaretler devam ederken, veriler doğrultusunda ekiplerin tedavi ve bakımları gerçekleştirileceğini anlatı.
Çalışmalar doğrultusunda vatandaşlara eğitimler de verileceğini söyleyen Gülle, projenin giderek geliştirileceğini ve bütün bölgelere yayılacağını kaydetti.

2. Adım Karpaz…

Bakan Ahmet Gülle, projenin 2. adımı olarak Karpaz’ı düşündüklerini belirterek, projeyle yerinde sağlık ve sağlıklı yaşam bilinci katkısı sağlamış olacaklarını sözlerine ekledi. (tak)

Bu haber toplam 1832 defa okunmuştur
Etiketler :