1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yeni cezaevi için kaynak 2016'da
Yeni cezaevi için kaynak 2016da

Yeni cezaevi için kaynak 2016'da

Gürpınar, 2016 bütçesinde çağdaş ve modern bir cezaevi binası yapılabilmesi için gerekli kaynağın ayrılacağını söyledi.

A+A-

İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar, yeni bir cezaevi inşa edilmesinin artık ötelenemeyecek bir konu haline geldiğini belirterek, 2016 bütçesinde çağdaş ve modern bir cezaevi binası yapılabilmesi için gerekli kaynağın ayrılacağını söyledi.

Gardiyanların özlük haklarının, terfi mekanizmalarının istenilen şekilde ve süratle çalıştırabilmesi için de her türlü gayreti göstereceklerini belirten Bakan Gürpınar, “Teşkilat Yasası’nın Kasım ayı başında Meclis Genel Kurulu’ndan geçeceğini umuyoruz” dedi.

Salih Kayalar başkanlığındaki Gardiyanlar Birliği heyetini kabul eden Bakan Gürpınar, kabulde yeni cezaevi binasının inşası ve Teşkilat Yasası konuları hakkında açıklamalarda bulunurken, basının sorularını da yanıtladı.

Gönyeli’de bu sabah bir işçinin inşaattan düşerek ölmesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Gürpınar, Çalışma Dairesi’nden ilgili kişileri araştırma yapmak üzere görevlendirdiğini söyledi.

İçişleri ve Çalışma Bakanlığı ile Şehir Planlama Dairesi önünde şok eylem başlatan müteahhitlerin sorunlarının çözümü için bir plan yapıldığını da kaydeden Bakan Gürpınar, “Bakanlığın önündeki eylem sona erdi, Şehir Planlama Dairesi önündeki eylem ise sürüyor” ifadesine yer verdi.

Gürpınar, dün uzun süre toplantı yaptıkları müteahhitlerle bugün yeniden bir araya geleceği bilgisini vererek, “Sorunların çözümü konusunda mutabakata vararak takvimlendirme yaptık. Bundan sonra eylemin bir şekliyle de olsa devam ediyor olması bize göre doğru değil” dedi.

 

(tak)

Bu haber toplam 1263 defa okunmuştur