1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yedidalga’da su sıkıntısı
Yedidalga’da su sıkıntısı

Yedidalga’da su sıkıntısı

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, tankerle evlere su taşındığını belirterek, oluşturulan bir ekiple Su Birliği’nden kuyulara kaynak sağlamaya çalışacaklarını dile getirdi.

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefke’ye bağlı Yedidalga köyünde bir süredir su sıkıntısı yaşanıyor. Bölgedeki iki su kuyusunun içerisindeki suların giderek azalmasından dolayı yöre halkı susuz kaldı. Lefke Belediyesi yaşanan su sıkıntısını bölgedeki evlere tankerle su taşıyarak gidermeye çalışırken, bölgedeki mevcut su kuyuları içerisinde de teknik çalışma başlattı. Konuyla ilgili YENİDÜZEN’e konuşan Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, oluşturulan bir ekiple Su Birliği’nden kaynak sağlayarak bölgeye su vermeye çalışacaklarını dile getirdi.

Kaya: “Çalışma yapıyoruz”

Aziz Kaya, içerisinde biraz daha fazla su bulunan kuyulardan bir tanesini 6 metre daha genişleterek su sağlamaya çalıştıklarını ama suyun sadece 1 gün yeterli olduğunu belirtti. 26 Temmuz Cumartesi günü itibariyle esas sorunun başladığını söyleyen Aziz Kaya, “bölgedeki plajlarda kullanılan sulardan dolayı kuyudaki su yetersiz kaldı” dedi.

Kaya, bunun üzerinde belediye olarak Yedidalga bölgesindeki tüm evlere tankerlerle su taşındığını ve sorunun biraz olsun giderilmeye çalışıldığını belirterek, dün itibariyle bölgeye ekip getirtilerek belediyeye tahsis edilen ama kullanılmayan bir su kuyusunda çalışmalar başlatıldığını aktardı. Kaya, “bu kuyudaki  su tribünün sıkıştı, bunu sökerek kuyu temizlenecek ve bir dalgıç konulacak. Su Birliği’nin hatlarından yararlanılarak köye su sağlamaya çalışacağız. Yeni kuyu devreye girene kadar çalışmalarımız sürecek” dedi.
Aziz Kaya, dün itibariyle konumu itibariyle su verilmeyen evlere de gerekli teçhizatlar sağlanarak su verildiğini dile getirdi.

Bu haber toplam 1629 defa okunmuştur