1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. YAYINLAR BİR SÜRE DURDU
YAYINLAR BİR SÜRE DURDU

YAYINLAR BİR SÜRE DURDU

KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim: “Kurumun jeneratörlerinden biri patladı. Başbakan’ının da ricasıyla kamuoyu etkilenmesin diye kurumun elektriğinin yeniden bağlanması için talimat verdim”

A+A-

YENİDÜZEN

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun (BRTK) 1,5 milyon TL’lik güncel borcu nedeniyle önceki gün kesilen elektrikleri dün sabah yeniden bağlandı.
Yayınlar iki gün boyunca jeneratör yardımıyla sürdürülmeye çalışılırken, jeneratörlerden birinin arızalanması nedeniyle karasal ve uydu yayınları kısa bir süre devre dışı kaldı.

Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, kurumun diğer jeneratörünün de zarar görmemesi için ve kamuoyunun bu durumdan etkilenmesi nedeniyle BRT’nin elektriğinin yeniden bağlanmasına talimat verdiğini açıkladı.

Kanal SİM’de Öğlen Postası programında konuşan Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, kurumun 1,5 milyon TL’lik güncel borcunun bulunduğunu ve gerekli ödemelerin yapılmadığı gerekçesiyle elektriğin kesildiğini belirtti. Akim, kurum jeneratörlerinden birinin patlamasıyla yayınların aksadığını ve Başbakan’ın ricasıyla da kamuoyunun mağdur olmaması için elektriğin yeniden bağlanması yönünde talimat verdiğini söyledi.

Programa telefonla bağlanan BRTK Müdürü Mete Tümerkan ise konunun Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Maliye Bakanı Zeren Mungan’ın bilgisinde olduğunu belirterek, ödemelerin yapılabilmesi için gerekli arayışların devam ettiğini söyledi. Tümerkan, BRTK’nin birikmiş borçlarını ödeyememesinin geçmişten gelen bir durum olduğunu dolayısıyla bütçenin yetersiz kaldığını vurguladı.

Akim: “Kamuoyu etkilenmesin diye elektriği bağladık”

Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, BRTK’nın geçmiş 31 milyon TL’ye yakın borcu olduğunu söyleyerek, 5-6 ay önce yapılanmaya gidildiğini hatırlattı. Kurumun eski borçları eşit taksitlerle ödemeye çalışıldığını belirterek, eski borçlar ödenirken yeni borçların ödenmediğini söyledi. Akim, kurumun 1,5 milyon TL güncel elektrik borcunun bulunduğunu açıklayarak, elektrik kesintisinin yapılacağına dair bilginin 24 saat önce kuruma verildiğini söyledi. “Kurum cari giderleri ödemiş olsaydı elektriği kesmeyecektik” diyen Akim, günün sonunda bu noktaya gelindiğini vurguladı.

İsmet Akim, BRT’nin jeneratör yardımıyla yayınları sürdürdüğün ancak dün bahse konu jenaratörün patlaması nedeniyle tüm yayınların durduğunu belirterek, Başbakan’ın da ricası üzerine kamuoyunun mağdur olmaması için elektrikleri yeniden bağladıklarını dile getirdi. BRT’nin borcuna yönelik Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile görüşmelerin sürdüğünü belirten Akim, gerekli ödemelerin bir şekilde yapılacağını aktardı.


Tümerkan: “Görüşmeler sürüyor”

BRTK Müdürü Mete Tümerkan ise Kıb-Tek’e gerekli ödemelerin yapılabilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirterek, neler yapılacağı konusunda arayışların sürdüğünü söyledi. Bir süre önce BRT’nin borçlarından dolayı yapılandırılmaya gidildiğini ancak yeni borçları kurumun bütçesinin karşılayamadığını aktaran Tümerkan, bu nedenle 1, 5 milyon TL’lik yeni borcun ortaya çıktığını söyledi. BRTK’da kurumsallaşamamanın getirdiği sorunları çözmeye çalıştıklarını belirten Tümerkan, kurumun borçlarının geçmişten günüme kadar gelen bir durum olduğuna dikkat çekti. Tümerkan, BRT’nin elektriğinin sadece kuruma ait olmadığını, verici merkezlerinden özel radyo ve televizyonların da hizmet aldığını aktararak, BRT’de yaşanan krizin özel radyo ve televizyonları da etkilediğini belirtti.

Yeni bir yapılandırmaya imza koymadıklarını söyleyen Mete Tümerkan, Maliye Bakanlığı’nın katkısıyla borçların ödenmeye çalışılacağını aktardı. Ne yapılacağına dair arayışların sürdüğünü kaydeden Tümerkan, çalışmaların sürdüğünü yineledi. Tümerkan, jeneratörlerinden bir tanesinin sıcak nedeniyle dün devre dışı kaldığını, diğer jeneratörlerin de zarar görmemesi için kapatmak zorunda kaldıklarını söyleyerek, İsmet Akim’e durumun aktarılmasıyla elektriklerin bağlanması için direktif verdiğini söyledi.

Bu haber toplam 1413 defa okunmuştur