1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Yatırımlar durdu, iş azlığı var” denildi!
“Yatırımlar durdu, iş azlığı var” denildi!

“Yatırımlar durdu, iş azlığı var” denildi!

Vadili Belediyesi’nde geçici 13 işçi ‘uyarılmadan’ bir gün içinde işten durduruldu

A+A-

Didem MENTEŞ

Vadili Belediyesi’nde ‘iş azlığı’ gerekçe gösterilerek 13 işçi işten durduruldu. İşçilere önceki gün sözlü olarak işten çıkarıldıkları söylenirken, dün akşamüzeri de belge ile işten durduruldukları bildirildi. İş Yasası’na aykırı olarak bir ay önceden haber verilmeden işten durdurulan işçiler büyük bir şok yaşarken, geçici olan 13 işçinin sendikalı olmadığı da öğrenildi. 2 ila 8 yıl arasıdır belediyede çalışan işçiler, yatırımların durması nedeniyle sorun yaşandığı bu nedenle işten çıkarıldıklarını aktardı. Konuyla ilgili YENİDÜZEN’e konuşan Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan, gelir getirici yatırımların siyasal bazda Hükümet tarafından engellendiğini iddia ederek, ekonomik çıkmaza girdiklerini bu nedenle geçici olan işçilerden 13 tanesini çıkarmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Hükümet tarafından verilmesi gereken suyun verilmeyerek engellendiğini ileri süren Mehmet Adahan, Yerel Yönetimler Dairesi Müdürü Erkan Tekeli’nin bu işin takipçisi olduğunu iddia etti.

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Yerel Yönetimler Dairesi Müdürü Erkan Tekeli, ise Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan’ın ‘mesnetsiz’ açıklamalar yaparak, ortaya attığı iddiaları yalanladı. Tekeli, Adahan’ın İçişleri Bakanlığı’na yatırım amaçlı sunulan ve beklenen herhangi bir talebinin olmadığını vurguladı.


Adahan: “Siyasi ambargo uygulandı, iktisadi tedbir almak zorunda kaldık”

Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan, gelir getirici yatırımların siyasal bazda Hükümet tarafından engellendiği gerekçesiyle ekonomik çıkmaza girdiklerini bu nedenle geçici olan işçilerden 13 tanesini çıkarmak zorunda kaldıklarını iddia etti. ‘Su projesi’ gibi bazı önemli yatırımlar yaptıklarını ancak siyasi ambargo konularak bunun engellendiğini ileri süren Adahan, tedbir almak zorunda kaldıkları gerekçesiyle işten çıkarımlara gittiklerini söyledi. Hükümet tarafından verilmesi gereken suyun verilmeyerek engellendiğini ileri süren Mehmet Adahan, İçişleri Bakanlığı’na bağlı Yerel Yönetimler Dairesi Müdürü Erkan Tekeli’nin bu işin takipçisi olduğunu iddia etti. Hükümet tarafından Mesarya belediyelerine tecrit politikası uygulandığını bu nedenle ekonomik sorun yaşadıklarını aktaran Adahan, bu neden işçi çıkarmaları konusunda Hükümetin kendilerine yol göstermiş olduğunu ileri sürdü. Belediye Başkanı Adahan, işçileri ödeyemez duruma geldikleri gerekçesiyle 13 geçici işçinin işten çıkarıldığını belirterek, önümüzdeki günlerde işçilerin sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarını yapabilmek ve bu işçilerin bunlardan yararlanmaları için durdurulduklarını doğruladı.
 

Tekeli: “Mesnetsiz açıklamalar… Bakanlığa sunulan yatırım talebi yok”

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Yerel Yönetimler Dairesi Müdürü Erkan Tekeli, Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan’ın ‘mesnetsiz’ açıklamalar yaparak, ortaya attığı iddiaları yalanladı. Su projesiyle ilgili gelişmelerin Çevre Dairesi’nin ukdesinde olduğunu söyleyen Tekeli, Adahan’ın kişisel ve gözü dönmüş tavırlar içinde olmasının kimseyi bağlamadığını, su projesini kendisinin engellemeye çalıştığına dair iddiaları yalanladı. “Eğer tek bir kişi çıkıp ‘Erkan Tekeli beni aradı ve yatırımları engelledi’ desin ben istifa etmeye hazırım. Ancak bunu ispatlayamazsa Mehmet Adahan kendisini görevinden istifa etmeye hazır mı” diye soran Tekeli, Mehmet Adahan’ın mesnetsiz açıklamalar yaptığını dile getirdi. Adahan’ın daha önce Meclis Üyesi ile birlikte usulsüzlük yaptığını ve konunun mahkemeye taşındığını hatırlatan Erkan Tekeli, son olarak da temizlik ve su giderleriyle ilgili henüz Meclis’ten geçmeyen tüzüğü uygulayarak, faturalara yeni fiyatların yansıttığını aktardı. Yerel Yönetimler Dairesi Müdürü Erkan Tekeli, ayrıca Vadili Belediyesi Başkanı Mehmet Adahan’ın İçişleri Bakanlığı’na yatırım amaçlı sunulan ve beklenen herhangi bir talebinin olmadığını vurguladı.


İşçiler ne dedi? Ayrıntılar bugün YENİDÜZEN gazetesinde

Bu haber toplam 1914 defa okunmuştur