1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yasa oy çokluğuyla geri çekildi
Yasa oy çokluğuyla geri çekildi

Yasa oy çokluğuyla geri çekildi

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu “Bilançoların Güncellenmesi ve Tahsilatın Hızlandırılması (Geçici Kurallar) Yasası”nın geri çekilmesine ilişkin tezkereyi oy çokluğuyla kabul etti.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu “Bilançoların Güncellenmesi ve Tahsilatın Hızlandırılması (Geçici Kurallar) Yasası”nın geri çekilmesine ilişkin tezkereyi oy çokluğuyla kabul etti.

Bu sırada söz alan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, ülkede esnafı, belediyeleri ve iş hayatındaki sıkıntıları aşmak adına bu tasarıyı Meclis’e gönderdiklerini ancak Cumhurbaşkanı imzalamayınca yerine yasa gücünde kararname çıkardıklarını ve yasada öngörülenleri uyguladıklarını hatırlattı.

Yorgancıoğlu, bunun üzerine yasayı geri çektiklerini söyledi.

ÖZGÜRGÜN

UBP Genel Başkanı, Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün, Cumhurbaşkanı’nın iade ettiği bir yasanın görüşülme prosedürünün belli olduğunu ifade etti. Yasa iade edildiğince ya meclisin olağanüstü toplantıya çağrılması, ya da beklenip günü gelince görüşülmesi gerektiğini kaydeden Özgürgün, Başbakan Yorgancıoğlu’nun yasanın zaten uygulandığı yönündeki söylemine dikkat çekti.

Özgürgün, Cumhurbaşkanı’nın iade ettiği bir yasa konusunda Meclis’in ekarte edildiğini, böyle bir yolun açılmasının yanlış olduğunu söyledi.

Konuyu Anayasa Mahkemesi’ne götürdüklerini hatırlatan Özgürgün, “Bana göre böyle bir yol açılmamalı, konu Anayasa Mahkemesi’nde” dedi.

TATAR

UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, iade edilen yasanın şimdi bakan olan DP’li milletvekilinin itirazıyla komitede görüşülemediğini savundu.

Yasa gücünde kararnameyle yapılan uygulamayı eleştiren Tatar, bunun fevkalade hatalı olacağını söyledi.

ÇAKICI

TDP Lefkoşa Milletvekili Mehmet Çakıcı, söz konusu yasa konusunda Meclis’in atlanmaması gerektiğini belirtti.

Çakıcı, Cumhurbaşkanı’ndan geri dönen yasayı tartışmak istediklerini belirterek, yasanın geri çekilmesine olumsuz oy vereceklerini açıkladı.

Mehmet Çakıcı, hükümetin yaptıklarını etik olarak doğru bulmadıklarını söyledi.

ANGOLEMLİ

TDP Gazimağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli, yasa gücünde kararname uygulamasını ve yasanın Meclis gündeminden çekilmesini eleştirdi.

Angolemli, “Bugün Cumhurbaşkanı’ndan geri gelen bir yasanın bu Meclis’te görüşülmesi lazımdır” dedi.

Daha sonra “Bilançoların Güncellenmesi ve Tahsilatın Hızlandırılması (Geçici Kurallar) Yasası”nın geri çekildiğine dair tezkere oylandı. Tezkere, 22 kabul, 18 ret oyunun kullanıldığı oylamada oy çokluğuyla kabul edildi.

Bu haber toplam 1714 defa okunmuştur