1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Vurgun' iddiası
Vurgun iddiası

'Vurgun' iddiası

İstanbul’da faaliyet gösteren Ece Taahhüt Proje Yönetimi Sanayi ve Ticaret Ltd isimli şirketin piyasayı dolandırdığı iddia edildi

A+A-

 

 

Ayşe GÜLER

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, İstanbul’da faaliyet gösteren ancak Kuzey Kıbrıs’ta da şubesi bulunan Ece Taahhüt Proje Yönetimi Sanayi ve Ticaret Ltd isimli şirketin piyasayı 6,5 milyon dolar ‘dolandırdığını’ öne sürdü.
Merit Royal Hotel’in inşaat işlerini yürüten firmanın Girne’de hizmet verdiğini ancak şu anda faaliyetlerini durduklarını belirten Gürcafer, ilgili şirketin birliğe kaydının bulunmadığını, bu yüzden ‘kaçak’ durumunda olduğunu da ifade etti.
Öte yandan Ece Taahhüt Proje Yönetimi San. ve Tic Ltd şirketi direktörlerinden Nadir Yılmaz ise
Net Holding’in proje yönetim firması olduklarını söyleyerek, Merit Royal Hotel inşaatı ile ilgili yürüttükleri çalışmalara yönelik ödemelerin yüzde 90’ının yapıldığını, konunun Net Holding’i ilgilendirdiğini savundu.
Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar ise Ece Taahhüt Proje Yönetimi San. ve Ticaret şirketine Net Holding’in hiçbir borcunun bulunmadığını, tüm taahhütlerini ödediğini açıkladı.


Gürcafer: “6,5 milyon dolarlık vurgun”
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Ece Taahhüt Proje Yönetimi Sanayi  ve Ticaret Ltd isimli şirketin piyasayı 6,5 milyon dolar ‘vurgun yaptığını’ savundu.
İlgili şirketin Net Holding’e ait Merit Oteller Grubu’nun inşaat işlerini yürüttüğünü söyleyen Gürcafer, ‘vurgun mağdurlarının’ yaşananların ardından komite kurduklarını belirtti.
Gürcafer şöyle konuştu: “İlgili firmanın mağdur olan kişilere geriye kalan parayı Merit Otel’in ödeyeceğine dair bilgi verdiklerini duyduk, konu araştırmalıdır”


“5 yıla kadar hapislik cezası verilebilir”
Gürcafer, söz konusu firmanın birliğe hiçbir kaydının bulunmadığını aktararak, yasaya göre birliğe üye olmayan ve inşaat encümeni tarafından geçerli yıllık izni verilmeyen firmaların ‘kaçak’ sayıldığını dile getirdi.
Böyle bir durumun Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasının öngörüldüğü bir konu olduğunu söyleyen Gürcafer, firma yetkililerine 5 yıla kadar hapislik cezasının verilebileceğini açıkladı.
Gürcafer, firmanın birkaç yıldır Girne’de faaliyet gösterdiğini kaydederek, şu anda ilgili şirketin faaliyetlerini dondurduğunu ifade ederek, bu durum nedeniyle mağdur olan kişilerin yargı yoluna gitmeye hazırlandıklarını da açıkladı.


-----------------------------------------------------------------


Yılmaz: “Konu, Net Holding’i ilgilendiriyor”

Öte yandan Ece Taahhüt Proje Yönetimi San. ve Tic Ltd şirketi direktörlerinden Nadir Yılmaz, konu ile ilgili YENİDÜZEN’e açıklama yaptı.
Yılmaz, şirketlerinin Net Holding’in proje yönetim firması olduğunu söyledi.
Merit Royal Otel inşaatı ile ilgili yürüttükleri çalışmaların kısa bir süre önce tamamlandığını belirten Yılmaz, ödemelerin yüzde 90’ının yapıldığını, geriye ödenmesi gereken yüzde 10’luk bir kısmının kaldığını aktardı.
Yılmaz, konunun Net Holding’i ilgilendirdiğini, devam eden kesin hesapların olduğunu kaydetti.


Arar: “Tüm taahhütlerimizi yerine getirdik”
Konu ile ilgili Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar ise Ece Taahhüt Proje Yönetimi San. ve Ticaret şirketine Net Holding’in hiçbir borcunun bulunmadığını, tüm taahhütlerini ödediğini açıkladı.
3 yıl önce Merit Royal Otel’in inşaatının tamamlanması için ilgili firma ile sözleşme imzaladıklarını ifade eden Arar, söz konusu firmanın çeşitli taşeronlara iş yaptırarak, oteli belirli bir noktaya taşıdığını belirtti.
Arar, şu anda otelde B1 ve B2 katlarında belli eksiklerin bulunduğunu ve çalışmaların devam ettiğini açıklayarak, otelin inşaatın 1 yıl gecikme ile teslim edildiğini dile getirdi.


“Sıkıntı firma ve taşeronlar arasında”
İnşaat çalışmalarına yönelik bazı taşeronların paralarını alamadığını da kaydeden Arar, konunun ilgili firma ve taşeronlar arasında olduğunu belirtti.
Arar, yaşanan sıkıntının Net Holding ile alakası olmadığına dikkat çekerek, “Biz gerekli taahhütlerimizi ödedik. Ancak Ece Şirketler Grubu, bizim ödediğimiz parayı taşeronlara mı verdi yoksa kendisi mi harcadı bilemiyoruz. Bu durum onları ilgilendirir” şeklinde konuştu.
Arar, otel inşaatın tamamlanmasının ardından taşeronların işlerini bitirmesi halinde kesin hak edişlerini de alacaklarını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 12786 defa okunmuştur