1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Verdiğimiz sözleri unutmadık"
Verdiğimiz sözleri unutmadık

"Verdiğimiz sözleri unutmadık"

Yorgancıoğlu, hükümete geldikten sonra ellerindeki imkanlarla geçmişe yönelik iyileştirmeler yaptıklarını ve bunlara devam ettiklerini ifade ederek, “geçmişte verdiğiniz sözleri unuttunuz” yönündeki eleştirilere katılmadığını anlattı.

A+A-

Mağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli bugün mecliste “hükümetin icraatları” konusunda söz aldı.

Seçim yasakları konusuna değinen Angolemli, “taşeron” adı altında seçim yasaklarının delindiğini ileri sürdü.

Taşeron konusunu meclisin ele alıp değerlendirmesi gerektiğine dikkat çeken Angolemli, taşeron işçi adı altında işe alınıp çalıştırıldığı görüşünü dile getirdi.

Teşvikler konusuna da değinen Angolemli, teşvikler yapılırken sendikalaşmanın da gündeme getirilmesi gerektiğini kaydetti.

“Göç yasasının” meclisten geçirildiğini, aynı işi yapanların farklı maaş aldığını bunun “yüz kızartıcı” olduğunu söyleyen Angolemli, bu insanların her gün sokaklarda olduğunu, bu konuda da haklı olduklarını vurguladı.

Angolemli, bu insanların haklarını “söke söke” alacaklarını söyledi.

Ev kadınlarının isterlerse sigorta primlerini yatırıp, sigortalardan emekli olabileceğini anımsatan Angolemli, bunlara prim yardımı yapılması gerektiğini belirtti.

Tarım kesiminde çalışmaların sigorta primlerinde bir şeyler yaratmak gerektiğine dikkat çeken Angolemli, o insanların da sigortalı olmasının gündeme getirilmesi gerektiğini söyledi.

Bu konularda Çalışma Bakanlığı’ndan adım atmasını beklediklerini ifade eden Angolemli, hükümeti “göç yasasını” kaldırmadığı için eleştirdi.

Hükümet sözlerini tutmadığı için bugünkü eylemlerin yapıldığını savunan Angolemli, devlet daha az maaş verse de gençlerin iş güvencesi için devletten iş istediklerini sözlerine ekledi.


“VERDİĞİMİZ SÖZLERİ UNUTTUĞUMUZ YÖNÜNDEKİ ELEŞTİRİLERİ KABUL ETMEM”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, sendikaların “Göç Yasası” diye nitelendirdiği yasada iyileştirmeler yapmak ve anomalileri düzeltmek için çalıştıklarını ifade ederek, eylemlere saygılı olduklarını “ancak geçmişte verdiğiniz sözleri hükümete gelince unuttunuz” şeklindeki eleştirileri kabul etmediğini söyledi.

Yorgancıoğlu, öğretmenlerin hazırlık ödenekleri konusunda bir anomali olduğunu, bunu düzeltmek için de bütçe ve yasalar tahtında çalışmaları sürdürdüklerini anlattı.


GÜRPINAR: “TEŞVİKLERDEKİ TEMEL AMAÇ İSTİHDAMI DESTEKLEMEK”

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurul toplantısında, güncel konuşmalar sırasında söz alan Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar, teşviklerdeki temel amacın istihdamın desteklenmesi olduğuna dikkat çekerek, bunların ekonominin büyümesiyle ilgili olduğunu kaydetti.

Bütün dünyada belli dönemlerde, özel bir takım destek ve teşvik programları uygulandığını, kendilerinin yaptığının da bu olduğunu ifade eden Gürpınar, belli kesimlere, belli sürelerle sosyal güvenlik desteği sağladıklarını söyledi.

Bunlardan birinin de kadınlar olduğunu belirten Gürpınar, ikinci en uzun süreli desteği ise toplu iş sözleşmesi yapılmış yerlere 4 yıl süreyle verdiklerini anlattı.

Bu teşviklerin faaliyet sahalarıyla sınırlı olmadığını, tarım ve hayvancıları da kapsadığını belirten Gürpınar, küçük işletmeler için de bir takım projeleri olduğunu kaydetti, küçük esnaf için düşük faizli kredi imkanı sağladıklarını anlattı.

YORGANCIOĞLU: “GEÇMİŞTEKİ BÜTÜN YANLIŞLAR HEMEN DÜZELTİLEMEZ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, geçmişte eylemlere katıldığını, sendikalarla toplantı yaptığını, yanlışların düzeltileceğini söylediğini, ancak geçmişteki bütün yanlışların hemen düzeltilemeyeceğini kaydetti.

Yorgancıoğlu, hükümete geldikten sonra ellerindeki imkanlarla geçmişe yönelik iyileştirmeler yaptıklarını ve bunlara devam ettiklerini ifade ederek, “geçmişte verdiğiniz sözleri unuttunuz” yönündeki eleştirilere katılmadığını anlattı.

“Göç Yasası” denilen yasanın sıkıntılarından birinin de izin hakkı olduğunu işaret eden Yorgancıoğlu, sendikalarla “bu yasanın yanlışları nasıl ortadan kaldırılabilir” diye masaya oturduklarını, ancak bu masadan KTAMS dışında diğer sendikaların kalktığını ifade etti.

Buna rağmen izinler konusunda anlaştıklarını, Özelleştirme Yasası’na yönlendirmeler yapıldığını, terfi ve derecelerde de bunun böyle olduğunu ifade eden Yorgancıoğlu, bu yasa içerisinde “grev, referandum ve toplu sözleşme hakkının” da düzeltilmesi için çalışıldığını kaydetti.

Yorgancıoğlu, öğretmenlerin hazırlık ödeneklerinin bir anomali olduğunu, bunu düzeltmek için de sendikayla görüştüklerini ve çalışma yaptıklarını, bütçeye ve yasalara da baktıklarını ifade ederek, öğretmenlerin eylem yapma hakları olduğunu, buna da saygı duyduklarını kaydetti.

“ANOMALİLERİN KALDIRILMASI ŞART”

Yorgancıoğlu, geçmişte işe giren ve 4-5 bin TL alan öğretmenler hazırlık ödeneği alırken 2001 sonrası 2 bin TL maaşla işe giren öğretmenlerin hazırlık ödeneği almamasının bir anomali olduğunu vurguladı.

“Süt ücretlerinde aksama vardır” sözü gibi doğru olmayan şeylerin söylendiğini ve buna inanıldığını ifade eden Yorgancıoğlu, eleştiriler olabileceğini, bunlara saygı duyduğunu ancak zeminin doğru olması gerektiğini ifade etti.

Bu yasa gündeme geldiğinde bunu yasallaştırmamak için partisinin erken seçime gittiğini söyleyen Yorgancıoğlu, bu yasa ile ilgili çalışmaya ihtiyaç bulunduğunu söyledi, anomalilerin ortadan kaldırılmasının şart olduğunu kaydetti.

ANGOLEMLİ: “GELECEK GÜNLER BÜYÜK SIKINTI TAŞIYACAK”

TDP Mağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli de, hükümetin bu yasayı kaldırma gibi bir niyetinin olmadığını, yasanın sadece bazı yerlerinin düzeltilmeye çalışıldığını ifade ederek, bunun eylemlerin daha da yükseltileceğini gösterdiğini, gelecek günlerin büyük sıkıntı taşıdığını savundu.

Angolemli, hükümetin, sosyal yatırımlar konusunda çalışma yapması gerektiğini çünkü yatırımlarıyla ilgili sıkıntı yaşayan birçok insan olduğunu, bunun “kanayan bir yara” olduğunu işaret etti.

(TAK)

Bu haber toplam 1611 defa okunmuştur