1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Vahim zarara 3 ay hapis cezası
Vahim zarara 3 ay hapis cezası

Vahim zarara 3 ay hapis cezası

Mağusa’da aralarında husumet bulunduğu gerekçesiyle çıkan tartışmada Ferhat Doğan’ın burnunu kıran sanık Cankurt Atatüre dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı.

A+A-

Mağusa’da aralarında husumet bulunduğu gerekçesiyle çıkan tartışmada Ferhat Doğan’ın burnunu kıran sanık Cankurt Atatüre dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Vahim zarar” ve “Ciddi darp” davalarından yargılanarak suçlu bulunan Atatüre 3 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Burnunu kırmıştı…
Sanık Cankurt Atatüre, 3 Kasım 2014 tarihinde 28. Tümen Caddesi’nde daha önceden aralarında husumet bulunan Ferhat Doğan ile tartışmaya başlamıştı. Çıkan tartışmada sanık Atatüre, Ferhat Doğan’ın yüzüne ayağı ile tekme atarak Doğan’ın burnunu kırmak suretiyle vahim zarar uğratmıştı. Polis tarafından gözaltına alınan sanık Atatüre ise polise “Canımı sıktı, vurdum” diyerek suçunu kabul etmişti.

Mesutoğlu: “Vahim zarar ağır ve yaygın suçlar kategorisinde yer almaktadır…”
Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu, sanık Cankurt Atatüre’yi aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı. Vahim zarar suçunun ağır ve yaygın suçlar kategorisinde yer aldığını belirten Mesutoğlu, hiç kimsenin başka bir kimseyi darp ederek vahim zarara uğratmaya hak ve yetkisi olmadığını söyledi. Sanık Atatüre’nin çok kısa bir süre önce benzeri bir suçtan yargılanarak 1 yıl süreyle sulh ve sükununu koruyacağına ve benzeri bir suç işlemeyeceğine dair kefalet cezasına mahkum edildiğini belirten Mesutoğlu, sanığın 1 yıl dolmadan yine benzeri bir suç işlediğini anımsattı. Mesutoğlu, sanık Atatüre’ye hapislik cezası dışında başka bir ceza verilemeyeceğini belirterek sanığı 3 ay hapis cezasına mahkum etti.(Gamze BAYKUR)

Bu haber toplam 2511 defa okunmuştur