1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Uyuşturucu ile mücadeleye devam
Uyuşturucu ile mücadeleye devam

Uyuşturucu ile mücadeleye devam

Uyuşturucu İle Mücadele Komisyonu ve İlçe Emniyet Kurulları toplantı yaptı…

A+A-

Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve İlçe Emniyet Kurulları toplantı yaptı. Toplantıda, bugüne dek yapılan çalışmalar değerlendirilerek yapılması gereken işler ele alındı.

Başbakanlık Toplantı Salonu’nda yer alan toplantıya, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, Başbakanlık Müsteşarı Olgun Amcaoğlu, komisyon üyeleri ve İlçe Emniyet Kurullarından üst düzey yetkililer katıldı.
Toplantıda, katılımcılara Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu hakkında bilgi notu dağıtıldı.

Karaokçu: “Çalışmalar yeni hükümet döneminde de devam edecek”

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, komisyonun çalışmalarına devam ettiğine işaret ederek, yeni hükümet döneminde de komisyonun çalışmalarına devam etmesi yönünde karar üretildiğini söyledi.

İlçe Emniyet Kurullarıyla bir önceki toplantıda, tüm ilçelerde denetimler yapılması yönünde karar alındığını anımsatan Karaokçu, denetimlerin başarıyla yapıldığını ve halktan da çok olumlu tepkiler aldıklarını söyledi.

“Sigara, alkol, bali çok ciddi bir tehdit”

Denetimlere daha etkin ve verimli şekilde devam edileceğini ifade eden Karaokçu, denetimler sonucu yasal olan sigara, alkol ve bali gibi maddelerin kullanımının da çok yaygın ve ciddi bir tehdit olduğunun görüldüğü kaydetti.
Önümüzdeki dönemde denetimlerin ve çalışmaların daha ciddi şekilde devam edeceğini vurgulayan Karaokçu, toplantıda geçmiş dönemde yapılanların değerlendirilerek, yapılması gereken işlerin konuşulacağını belirtti.

Amcaoğlu: “Ciddi bir sorun… Ne gerekiyorsa yapılacak”

Başbakanlık Müsteşarı Olgun Amcaoğlu da, uyuşturucunun dünyada olduğu gibi, ülkede de ciddi bir sorun olduğuna dikkat çekerek, uyuşturucu konusunda yapılacak çalışmaların gündemlerinde olduğunu söyledi.
Komisyonun ihtiyaç ve isteklerinin kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Amcaoğlu, komisyonun bundan sonraki faaliyet programı doğrultusunda, hükümetin süratle karar alma noktasında olduğunu belirtti.
Amcaoğlu, komisyonun işlevi için, uyuşturucuyla mücadele kapsamında ne gerekiyorsa harfiyen yerine getireceklerini sözlerine ekledi.

(tak)

Bu haber toplam 1201 defa okunmuştur