1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Uyuşturucu ile mücadele için komite kuruldu
Uyuşturucu ile mücadele için komite kuruldu

Uyuşturucu ile mücadele için komite kuruldu

Yorgancıoğlu, uyuşturucu alanında Başbakanlık altında bir komite kurulduğunu, başına Hasan Karaokçu’nun atandığını belirtti

A+A-

Meclis Genel Kurulu’nda, UBP Milletvekili Dursun Oğuz  tarım ile ilgili yaptığı konuşmada, Tarım Bakanı’ndan aspir bitkisiyle ilgili açıklama yapmasını talep etti.

Oğuz, aspir bitkisi ile ilgili prim uygulamasının cazip hale getirilmesi gerektiğini belirterek, bu konuda daha detaylı bilgi verilmesi gerektiğini kaydetti.

SENNAROĞLU

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu ise, eleştirileri yanıtlamak için söz alarak, düne bakıp bugünle mukayese edilmesi gerektiğini söyledi.
Yüzyılın kuraklığının yaşandığını dile getiren Sennaroğlu, yapılan eleştirilerin gerçekçi olmasını talep etti.
Sertifikalı tohumla diğer tohumlar arasında çok büyük maddi fark olduğunu söyleyen Sennaroğlu, başka alternatifin olmadığını kaydetti.
Tohumculuk yasası ile ilgili çalışmaların yapıldığını da anlatan Sennaroğlu, yasanın yakında Meclis gündemine getirileceğini belirtti.

PİLLİ

UBP Milletvekili Ali Pilli konuşmasında, Lefkoşa- Güzelyurt anayolunda devam eden yol yapımı ve ışıklandırma çalışmalarıyla ilgili gözlemlerini aktararak, kazaların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini kaydetti.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Meclis Genel Kurulu oturumunda yaptığı konuşmada, uyuşturucu konusuna değinerek, uyuşturucu konusunun önemli bir konu olduğunu, ülkede derinlemesine mücadele edilmesi gereken bir olay olduğunu vurguladı.
Yorgancıoğlu, bu çerçevede uyuşturucu alanında Başbakanlık altında bir komite kurulduğunu, başına Hasan Karaokçu’nun atandığını belirterek, bu komitenin ilk toplantısını bugünlerde yapacağını ve uyuşturucu konusunda farkındalık yaratarak gençler arasında uyuşturucunun önüne geçeceklerini kaydetti.
Uyuşturucu maddelerin adının değil zararlarının gençlerin dikkatine getirilmesi gerektiğini ifade eden Yorgancıoğlu, katkı koymak isteyen herkesin katkısını almaya hazır olduklarını söyledi.

SENNAROĞLU

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu da, hellim konusunda söz alarak, Türkiye’de 70 şirketin hellim üretimi yaptığını, ancak bu konuda tescilin KKTC’de olduğunu, bu konuda gerekli girişimler yapılması ve kavga ederek değil, bunun uygun bir dille anlatılması gerektiğini kaydetti.
Sennaroğlu, bu konuda AB’de yapılacak girişimlerin büyük önem taşıdığını, bakanlık olarak büyük titizlik içinde çalıştıklarını, gerekli itirazların ve girişimlerin yapıldığını ifade ederek, bu süreçte hellim konusuyla ilgili projelerin oluşturulması ve kaynakların bulunması gerektiğini ifade etti.
Sennaroğlu,  aspir ürününün desteklenebileceğini de ifade etti.

SUCUOĞLU

UBP Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu da, tarım ve sağlık ile ilgili yaptığı konuşmada, aspir üretecek olanlara Başbakan Yardımcılığı’ndan çağrı yapıldığı ile ilgili haberlerin gazetelerde çıktığını ifade ederek, Tarım Bakanı Sennaroğlu’nun bunlardan haberi olmadığını ileri sürdü. Sucuoğlu, bakanlıkların bir birine karıştığını da ileri sürerek, “Allah yardımcımız olsun” dedi.

TÖRE

UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre de, “hak, hukuk, adalet ve Avrupa Birliği Destek Biriminin Kuzey’deki İşleri ile ilgili” yaptığı güncel konuşmada, Avrupa Birliği’nin KKTC’de yaptığı çalışmalarda takındığı tutumu eleştirerek, Kuzey Kıbrıs’ı tanımadığını, açtığı ihalelerde teklifleri Güney’de aldığını, oraya başvuru yapılmasını istediğini kaydetti.

ÖZCENK

UBP Gazimağusa Milletvekili Erdal Özcenk de DAÜ ile ilgili yaptığı güncel konuşmada, DAÜ’deki yanlıştan dönülene kadar mücadelesini sürdüreceğini ifade ederek, DAÜ’de gayrı resmi bir rektör vekili ataması yapıldığını, bu konuda demokrasinin katledildiğini savundu.
Güncel konuşmaların tamamlanmasından sonra yazılı sorular okundu ve oturum tamamlandı.
Meclis Genel Kurulu, bir sonraki birleşimi 3 Kasım pazartesi saat 10.00’da yapacak.
(tak)

Bu haber toplam 1728 defa okunmuştur