1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Umudun ve Barışın Önünden Çekilin”
“Umudun ve Barışın Önünden Çekilin”

“Umudun ve Barışın Önünden Çekilin”

KTOEÖS; Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya, çözüm sürecindeki desteğini yineledi, ret çevresine çağrıda bulundu: Umudun ve Barışın Önünden Çekilin

A+A-


Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası,  ‘Kıbrıs’ta çözüm ve barış karşıtlığı’ hakkında basın bildirisi yayımlayarak, “Umudun ve Barışın Önünden Çekilin” dedi.

Açıklama şöyle:

Son günlerde Kıbrıs Sorununda olumlu gelişmelerin yaşanacağı belirtilerine karşı bilindik ret çevresinin sesini yükseltmesi ve tutumunu değiştirmesi bizleri şaşırtmamıştır.

Ayrıcalıklı hayatlarının devamını statükoda gören, Kıbrıs Sorununun sorunsuz devam etmesini ve iş ola bitmez tükenmez görüşmelerle toplumu oyalamayı arzulayan, Çözüm ve Barış karşıtı bilindik çevreler, olası gelişmelerin önünü bir kez daha takozlatmaya çalıştıkları açığa kavuşmuştur.

Annan Planı sürecinde Lahey ve Kopenhag’ı kaçırarak Kıbrıs Türk Toplumuna en büyük kötülüğü yapan, toplumların referandum hakkını gasp eden; referandumda “Hayır”ı örgütleyen, güneydeki ve kuzeydeki barış düşmanları konjektürün Kıbrıs Sorununu çözmeye doğru gittiğini görerek sözde masumane taleplerle, uydurma gerekçe ve gündemlerle görüşme masasını bertaraf etme girişimlerinin yabancısı değiliz.

Aynı sözde milliyetçi, ırkçıların barış karşıtlığında belirli Türk-Rum çevreleriyle işbirliğini ve karşıtların birliğini nasıl sağladıklarının yabancısı değiliz.

Her iki taraftaki barış düşmanlarının söylemleri de, eylemleri de, her barış şansı yükseldiğinde birebir benzeşmekte ve farklı ırkçı, şöven davranışlar ile Barış Karşıtlığında sıkı bir işbirliği yapmaktadırlar.

Sn. Akıncı meydana toplanan ve “Kıbrıs’ta Barış Engellenemez”, “Kendi Yurdumuzun Efendisi Olalım”, “Ne Yama, Ne Rehin Olmak İstemiyoruz” diyen vizyonun ve iradenin temsilcisi olarak aday olmuş, onay almış ve görüşme heyetini oluşturarak enerjisini Kıbrıs Sorununa yoğunlaştırmıştır. Bugüne kadar birçok çabası ve sürece katkısı olan;  bir bir tuğlaları dizerek sonuca ulaşmak isteyen anlayışla hareket etmiştir.

Bu tuğlaları devirmek ve süreci bertaraf etmek kimsenin harcı olmamalıdır.

Özelde Kıbrıs Türk Toplumunu cami avlusuna terk edilmiş noktasına getiren, kültürünü, kimlini, kişiliğini yok eden bu politikalara tahammülümüz kalmamıştır. Bugün barış düşmanları ve yöntemleri deşifre olmuştur. Bir daha aynı oyunun oynanmamasına Kıbrıs Türk Toplumu olarak nasıl izin vermeyeceksek, bizim gibi Kıbrıs Rum Toplumu da müsaade etmeyecektir.

Sn. Akıncı’ya, Kıbrıs’ta Çözüm ve Barış uğruna atacağı her adımda katkı ve destek vermeye devam edeceğiz.

Umudumuzun ve aydınlığımızın önüne geçirilerek gölge edilmesine asla müsaade etmeyeceğimizi kamuoyuna deklare ederiz.

Bu haber toplam 1407 defa okunmuştur