1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Uluçay, Lefke Aplıç Kapısı hazırlıklarını inceledi
Uluçay, Lefke Aplıç Kapısı hazırlıklarını inceledi

Uluçay, Lefke Aplıç Kapısı hazırlıklarını inceledi

İçişleri Bakanı ve Dışişleri Bakan Vekili Teberrüken Uluçay, Güven Yaratıcı Önlemler çerçevesinde, liderlerin açılması konusunda anlaşmaya vardığı Lefke Aplıç Kapısı hazırlıklarını yerinde inceledi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı  Nikos Anastasiadis arasında yürütülen Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde, 28 Mayıs günü yapılan görüşmenin ardından BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin açıklaması ile geçişlere açılacağı durulan Lefke Aplıç Kapısı’nın hayata geçirilmesi için çalışmalar sürüyor.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, İçişleri Bakanı ve Dışişleri Bakan Vekili Teberrüken Uluçay, Lefke Aplıç Kapısı’nda  incelemelerde bulundu.

Bakan Uluçay ve berberindeki heyet, dün saat 11:00-14:00  saatleri arasında Lefke Aplıç bölgesinde yolun güzergahı ve alternatifleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Yapılacak yolun güzergahı ve alternatif yolları yerinde inceleyen Bakan Uluçay en kısa sürede Aplıç Kapısı’nın açılması için çalıştıklarını belirtti.

İçişleri Bakanı Ve Dışişleri Bakan Vekili Teberrüken Uluçay’a, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Hasan Alicik, İçişleri Bakanlığı İskân Müsteşarı Salih Tacan Ersümer, Dışişleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Hüseyin Özel, İçişleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Veçhi Cezaroğlu, bazı daire müdürleri ve askeri yetkililer katıldı.

TAK

Bu haber toplam 1457 defa okunmuştur