1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ülkücülerden saldırı
Ülkücülerden saldırı

Ülkücülerden saldırı

Mağusa’da 2 yıl önce işyeri önüne Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı açarak “Sahte devletin sahte bayrağını tanımıyorum” diyen ve mahkemelik olan sanık Koray Başdoğrultmacı ile eşi Çinel Sinem Sünel’in duruşması dün de devam etti…

A+A-

Gamze BAYKUR

Mağusa’da 2013 yılı Haziran ayında iş yerinin önüne 2 adet, kaldırımın üzerine ise 1 adet Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı açarak “Sahte devletin sahte bayrağını tanımıyorum. Benim bayrağım budur” diyen ve Radyo Mayıs’a bağlanarak “KKTC devletine karşı aşağılayıcı ve küçük düşürücü sözler sarf ettiği” iddiasıyla mahkemelik olan Koray Başdoğrulmacı ile eşi Çinel Sinem Sünel’in duruşmasına dün de devam edildi. Sanık Başdoğrultmacı ile eşi Sünel’e tepkili olan Ülkücüler ise dün yine Mağusa Kaza Mahkemesi önünde toplandı. Mahkeme önünde toplanan yüze yakın Ülkücü, KKTC ve TC bayrakları ile “Kıbrıs Türk’üne saygı”, “Barış eşit vatandaşlıkta”, “Barış 63-74’ü unutmadan” ve “Barış eşit şartlarda” yazılı pankartlar açıp, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Kıbrıs Türk’tür Türk kalacak”, “Ne mutlu Türküm diyene”, “Eşit adil kalıcı barış” şeklinde sloganlar attı.

Koray Başdoğrultmacı’nın destekçilerini yuhaladılar...
Koray Başdoğrultmacı ile eşi Çinel Sinem Sünel’i davalarında destekleyen onlarca kişiden bazıları mahkeme önünde barış işareti yaparak zeytin dalı salladı. Mahkemenin karşı tarafında bekleyen yüze yakın Ülkücü ise Koray Başdoğrultmacı’nın destekçilerini yuhaladı.


Polise rağmen saldırdılar

Koray Başdoğrultmacı ile eşi Çinel Sinem Sünel’e tepkili olan ve “Kıbrıs Türküne saygı” pankartı açan Ülkücüler, duruşmanın ardından mahkeme önüne çıkan Başdoğrultmacı ile destekçilerini yuhaladı. Ülkücülerin “Kıbrıs Türktür Türk kalacak” sloganlarına karşılık olarak destekçiler arasından bir kişi “Kıbrıs Kıbrıslılarındır ve öyle kalacak” demesi üzerine daha çok tepki gösteren Ülkücüler, Başdoğrultmacı’nın destekçilerinin barış işareti ile mahkemeden ayrıldığı esnada polisin aldığı yoğun güvenlik önlemlerine rağmen saldırdılar. Tansiyonun yükselmesiyle birlikte olayları bastırmak isteyen polislerin arasından bir polis memuru darp edilirken, Gani Can Ulu isimli bir Ülkücü gözaltına alınarak cezaevi aracına konuldu. Mahkeme önünü savaş alanına çeviren Ülkücüler çıkardıkları olayda bir polis memurunun aracını ise hasara uğrattılar.

Duruşma bugün de devam edecek...
Mağusa Kaza Mahkemesi’nde görüşülen duruşma, mesai bitimi nedeniyle bugün saat 13:30’a ertelendi.

Bu haber toplam 5926 defa okunmuştur