1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Türkiye'den helikopter geliyor'
Türkiyeden helikopter geliyor

'Türkiye'den helikopter geliyor'

Ataoğlu, Türkiye’den bir yangın söndürme uçağı veya helikopterinin Kıbrıs’ın kuzeyinde konuşlandırılacağını açıkladı.

A+A-

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, yakın bir zamanda Türkiye’den bir yangın söndürme uçağı veya helikopterinin Kıbrıs’ın kuzeyinde konuşlandırılacağını açıkladı.

Ataoğlu, şu anda Türkiye’de 3 noktada Kıbrıs’ın kuzeyinde bir yangın anında hemen müdahale edebilecek 2 helikopter ve 1 uçağın bulunduğunu, ancak Türkiye ile yaptıkları görüşmelerde bu 3 yangın müdahale aracından 1 uçak veya 1 helikopterin Kıbrıs’ın kuzeyinde  konuşlandırılması için öneride bulunduklarını ve uygun görüldüğünü kaydetti.

Ataoğlu, Kıbrıs’ın kuzeyinde konuşlandırılacak aracın nasıl Türkiye’den Kıbrıs’ın kuzeyinde müdahalede bulunma planı varsa, Türkiye’de çıkabilecek bir yangında da Kıbrıs’ın kuzeyinden oraya müdahale edebileceğini anlattı.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Güney’de yaşanan yangın olayından da büyük üzüntü duyduklarını, çünkü ormanların herkesin olduğunu ifade ederek, yangın anında hemen Orman Dairesinin hazırlık yaptığını, Cumhurbaşkanlığı müsteşarı ile görüşüldüğünü, Rumca bilen kişilerin ekibe dahil edildiğini, KKTC olarak bu hazırlıkları “Ormanlar hepimizindir” diyerek yaptıklarını kaydetti.

Bu haber toplam 1683 defa okunmuştur