1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Türkiye savaş gemilerini gönderdi, YOKUZ"
Türkiye savaş gemilerini gönderdi, YOKUZ

"Türkiye savaş gemilerini gönderdi, YOKUZ"

Türkiye'nin Limasol ve Larnaka açıklarında dogalgaz araması yapılan bölgeye savas gemilerini göndermesi nedeniyle, Kıbrıslı Rum lider ve görüşmeci, MÜZAKERELERE KATILMAYACAKLARINI açıkladı.

A+A-



Kıbrıslı Rum liderliği 'MÜZAKERELERDEN ÇEKİLİRİZ' söylemini ileriye taşıdı.

Türkiye'nin Limasol ve Larnaka açıklarında dogalgaz araması yapılan bölgeye savas gemilerini göndermesi nedeniyle, Kıbrıslı Rum lider ve görüşmeci, MÜZAKERELERE KATILMAYACAKLARINI açıkladı.

Kıbrıs'ın güneyinde 'Partiler Zirvesi' sonrası yapılan açıklamada, Türkiye'nin "Kıbrıs Cumhuriyeti'nin egemenlik haklarını açık bir şekilde ihlal ettiği" belirtilerek, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis'in görüşmelerde yer almayacağı duyuruldu.


Kıbrıslı liderler Derviş Eroğlu ve Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde 9 Ekim Perşembe günü Lefkoşa’daki ara bölgede yeniden bir araya gelecekti.

KIBRISLI Rum hükümet sözcüsü Anastasiadis'in ardından müzakereci Mavroyannis'in de görüşmelerden çekildiğini açıkladı

::::

DÜNYADA YANKI YARATTI


Türkiye Suriye sınırındaki gelişmelere odaklanmışken, Kıbrıs sorununda yaşanan gelişme, dünyada da yankı buldu.

Uluslararası ajanslar haberi 'son dakika, flaş' diyerek servis etti.

AP’nin haberine göre, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiades, kararı diğer parti liderleriyle görüşerek aldı.

Gerekçe olarak, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin doğalgaz araması için bir konsorsiyuma lisans verdiği bölgede, Türkiye’nin de arama yapmayı planlaması  gösterildi.

Anastasiades’in sözcüsü, kararı duyururken Türkiye’nin doğalgaz arama planlarını ‘provokatif‘ ve ‘saldırgan‘ diye niteledi. Sözcü, barış görüşmelerinin ne zaman yeniden başlayacağı konusunda bir tarih vermeyip, ‘kararın gelişmelere göre alınacağını‘ söyledi.

::::

EROĞLU: “YANLIŞ BİR TUTUM...

 

Kıbrıslı Türk lider, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum tarafının görüşmelerden çekilme kararının yanlış bir tutum olduğunu belirtti. Eroğlu, “Rum tarafı bu tutumu ile Kıbrıs konusuna görüşmeler yolu ile bir çözüm bulunması çabalarında samimi olmadığını da bir kez daha göstermiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Rum tarafının görüşmelerden çekilme kararını değerlendirdi.

Eroğlu, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades’in bugün Rum siyasi parti başkanları ile yaptığı toplantının ardından görüşmelerden çekilme kararı alındığının açıklanmasının yanlış bir tutum olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Görüşmelerden geri çekilme gerekçesi olarak Türkiye’nin sözde Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarını ihlalinin gösterilmesi, Kıbrıs konusundaki gerçeklerle bağdaşmamaktadır ve Kıbrıs Türk halkının hakkını, hukukunu yok sayma kararlılıklarının yeni bir ifadesidir” dedi.

Eroğlu, Rum tarafının, bu tutumuyla Kıbrıs konusuna görüşmeler yoluyla bir çözüm bulunması çabalarında samimi olmadığını da bir kez daha gösterdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Biz, Kıbrıs’ta var olan gerçekler temelinde bir çözüm için dün olduğu gibi bugün de varız” dedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, konunun tüm boyutlarıyla enine boyuna değerlendirildikten sonra kamuoyuna gereken açıklamaların yapılacağını söyledi.

Bu haber toplam 6315 defa okunmuştur