1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. TÜRKİYE, Kıbrıs Cumhuriyeti'ne VİZE'yi kaldırıyor
TÜRKİYE, Kıbrıs Cumhuriyetine VİZEyi kaldırıyor

TÜRKİYE, Kıbrıs Cumhuriyeti'ne VİZE'yi kaldırıyor

Türkiye, KIBRIS CUMHURİYETİ'ne de vize uygulamayacak.

A+A-

 

Avrupa Birliği ülkelerinin Türkiye'ye vizeyi kaldıracağı tarihten itibaren Türkiye'nin de vize uyguladığı AB ülkeleri için bu zorunluluğu kaldırmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararnamesi, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak TC Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre; Türkiye, KIBRIS CUMHURİYETİ'ne de vize uygulamayacak.

Yürürlüğe giren, "Vize zorunluluğunun kaldırılmasına" ilişkin kararnameye göre “Avrupa Birliğinin Schengen Bölgesinde Türk(iye) vatandaşlarına yönelik vize uygulamasını kaldırdığı tarihten itibaren uygulanmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti tarafından vize uygulanan Avrupa Birliği üyesi ülkelerin vatandaşlarına yönelik vize zorunluluğunun kaldırılması” kararlaştırıldı.

Kararın uygulanmasında ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye ve gerektiğinde uygulama esaslarını belirlemeye Dışişleri Bakanlığı yetkili kılındı.

 

AVRUPA KOMİSYONU KARARI SELAMLADI

Avrupa Komisyonu, Türkiye yetkililerinin bugün açıkladığı, Avrupa Birliğine üye 28 ülke için vize zorunluluğunu kaldırma kararını selamladı.

Komisyonun Baş Sözcüsü Margaritis Schinas, bunun çok önemli bir gelişme olduğunu ve Türkiye’nin bu kararıyla kendi yurttaşlarına uygulanan vize şartının (Özellikle 22 bölüm) kaldırılması için talep edilen 72 ön şartlarından birini daha yerine getirdiğini açıkladı.  Baş Sözcü, Türkiye’nin bugüne kadar  11 üye ülke için vize talebi olduğuna işaret etti.

Avrupa Komisyonu, yarın Türkiye için ilerleme raporu yayınlayacak. Raporda üyelerin, Türkiye vatandaşlarına haziran ayında vize serbestliği verilmesi tartışabilmeleri için geriye kalan ön şartların yerine getirilmesi talep edilecek. AB kaynaklarına göre,  Avrupa Komisyonu, belirlenen 72 ön şartın yerine getirilmeden vize uygulamasının kaldırmayacak.

 

 

Bu haber toplam 8434 defa okunmuştur